Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geheimzinnige Ka(ta)rakter-Bink

Image001De brouwerij van Kerkom bestaat dit jaar 130 jaar (1878-2008) en dat kan de Kerkomse brouwer niet zo maar laten voorbijgaan. De brouwerij viert de verjaardag met een feestprogramma. Om geen volledig nieuw bier te moeten brouwen paste hij voor de gelegenheid zijn Bloesem Bink aan. De basis is dezelfde gebleven, maar de brouwer gebruikte dubbel zoveel stroop van Borgloon.

Aan het drankje voegde hij een speciaal ingrediënt toe om het bier nog fruitiger te maken. Maar wat dat is, verklapt de brouwer niet. 'Wat ik toevoegde, blijft een geheim', zegt Marc Limet. 'Het bier is in ieder geval honderd procent natuurlijk en eerlijk, gebrouwen met de beste grondstoffen.'

Om aan de Katarakt-hype mee te doen had Marc Limet zijn brouwsel graag Katarakt-Bink genoemd, maar dat gaat niet door. De VRT waakt angstvallig over de benaming en beschermt het label. Alleen taart van de bakkersbond mag het label voor zijn Katarakt-taart gebruiken.

De naam werd ook al geweigerd voor andere producten. Wijnbouwer Jean-Paul Broos viel onlangs met zijn Kataraktwijn uit de boot. Hij doopte hem tot Bloesemwijn om. Met een woordspeling doopte Limet zijn Bloesem Bink tot Ka(ta)rakter-bier om. Geen Kataraktwijn of -bier bij de Katarakttaart dus. Het bier wordt vanaf half maart in een beperkte oplage in de de lente en de zomer aangeboden.

Het 130-jarig bestaan wordt gedurende het ganse jaar nog in de kijker geplaatst en de Binkfeesten van augustus staan dit jaar helemaal in het teken van de verjaardag. Voor meer info: www.brouwerijkerkom.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e550c62ad98834 Listed below are links to weblogs that reference Geheimzinnige Ka(ta)rakter-Bink :

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!