Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Grote Markt verkeersvrij

00002161 De Grote Markt wordt op vraag van Toerisme Sint-Truiden op een aantal zondagen van april, op 1 mei en in de maanden juli en augustus autovrij gemaakt.  Er waren al enkele pogingen de voorbije jaren. Dat was vooral het geval bij evenementen. Dit jaar wordt het initiatief uitgebreid.

Er wordt in april gestart omdat de stad die maand een toeloop van bloesemtoeristen verwacht. Elke zondag hebben op de Grote Markt kleine evenementen plaats en animatie met mobiele artiesten. De groepen verplaatsen zich van terrras tot terras. De terrassen op de Grote Markt worden uitgebreid.  Bij slecht weer wordt de Grote Markt niet afgesloten. Maatstaf is de weersvoorspelling van zaterdag op www.toerisme-sint-truiden.be. De Groenmarkt blijft open.

Het verkeersvrij maken van de Grote Markt lokte al diverse reacties uit. De handelaars vrezen dat dit een aanzet is tot een veralgemening van de maatregel en dat nog meer zondagen en weekends verkeersvrij worden.  Ze zijn niet allemaal te vinden voor een verkeersvrije Markt omdat de verkoop vermindert. Voor sommige handelszaken is dit erger dan voor andere. Ook inwoners willen hun wagen in het weekend voor de deur parkeren.

De politieke partijen zijn te vinden voor een beperkt experiment, geen enkele wil een volledige verkeersvrije Markt. Ze nemen wel een autoluw stadscentrum in overweging. Er loopt overigens een studie over het autovrij of autoluw maken van de Grote Markt, van winkelstraten en aangrenzende straten. Klik www.nieuwsblad.be/sint-truiden en zie ook artikel in krant van zaterdag 29 maart.

Vooral belangrijk is wat de bevolking, de bezoeker, de toerist, de middenstander en de horeca over het initiatief denkt. Laat weten wat jouw keuze is. Klik op Reageer. Zo kan je mee bepalen hoe de Grote Markt er in de toekomst moet uitzien.

 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55194b3588834 Listed below are links to weblogs that reference Grote Markt verkeersvrij:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!