Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Truienaren helpen jongeren in Latijns-Amerika

P20326052Hannelore De Pypere en Rob Sweldens plaatsten gisteren op hun weblog www.jopac.wordpress.com een verslag van hun aankomst in Trujillo en hun vertrek naar San Jeronimo in Peru. Daar blijven ze  de volgende drie weken. Hannelore en Rob zijn op 12 februari vanuit Zaventem vertrokken. Op 13 februari kwamen ze in Quito, de hoofdstad van Ecuador toe. Hun belevenissen kan je haast dag voor dag in woord en beeld op hun blog volgen.

Hannelore en Rob vertrokken op 12 februari voor een tocht van negen maanden door Latijns-Amerika. De reis wordt gesteund door zes Vlaamse steden, waaronder Sint-Truiden, dat al een stedenband met Nueva Guinea in Nicaragua heeft. De overige steden zijn Bierbeek, Edegem, Brasschaat, Mol en Lommel. De zes steden pikten in op het projectvoorstel dat Hannelore en Rob voor hun studies Conflict en Development uitschreven.

Rob Sweldens en Evert Bessemans verbleven vorig jaar in het kader van de uitwisseling met Sint-Truiden al een zestal maanden in Nueva Guinea. Ze keerden in januari terug (zie op deze weblog een verslag van die reis). Een goeie maand later trok Rob Sweldens er opnieuw op uit, nu samen met Hannelore De Pypere. Ze reizen achtereenvolgens naar Ecuador, Peru, Bolivië en Nicaragua.

Ze doen in die landen onderzoek naar de jongerensituatie in de gemeentes, waarmee een partnership vanuit België bestaat. Samen met de jongeren en in samenspraak met het lokale bestuur gaan ze op zoek naar de mogelijkheden om bestaande jongerenorgansaties te versterken, meer inspraak te geven en hun acties uit te breiden. Op vraag van de jongeren worden ook verschillende workshops gegeven.

Wekelijks sturen ze een verslag naar de Belgische partners en via  hun website willen ze de Vlaamse stedenbanden ook meer publiciteit bezorgen.


TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5513cfb908833 Listed below are links to weblogs that reference Truienaren helpen jongeren in Latijns-Amerika:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!