Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Warme luchtballon in opspraak

Foto22 Het stadsbestuur besliste een warme luchtballon aan te kopen voor een bedrag van 81.070 euro. Het ballonproject van schepen Johnny Vangrieken (SP.A) kreeg op de jongste raadszitting veel kritiek, zowel uit de eigen meerderheid als uit de oppositie. Maar uiteindelijk keurde de raad de aankoop goed met vijf tegenstemmen en vier onthoudingen. De twijfelaars vonden de aankoop een luxe- en prestigeproject van de schepen. We vatten de kritiek samen.

- Er zijn geen afspraken tussen de diverse diensten.

- Er bestaat in Sint-Truiden geen echt onderbouwd communicatieplan. De website van de stad moet vernieuwd worden. Iedere dienst heeft zijn eigen website. Het geld wordt beter aan die vernieuwing besteed. Een totaalvisie ontbreekt.

- De stad heeft nood aan een marketing-manager om een samenhangend communicatiebeleid uit te voeren.

- De aankoop en de exploitatie van het ballonproject gaan handenvol geld kosten: verzekering, personeel, een jeep om de ballon op te halen en te transporteren, het onderhoud.

- De belastingbetaler moet opdraaien voor een reclamestunt voor Toerisme en voor de handelaars.

- De impact van ballonreclame is gering. De ballon is maar enkele avonden te zien en van ver is het logo van de stad nauwelijks leesbaar.

- De ballon heeft een klassieke vorm. Beter zou voor een opvallende vorm geopteerd worden: een appel, peer of aardbei.

- Wie gaat gebruik maken van de ballon? Is de ballon te huur of moet hij ter beschikking van personaliteiten worden gesteld?

- De ballon is veel te groot. De korf moet plaats bieden aan tien tot twaalf personen.

- De stadskas staat er slecht voor. Moet er dan een dure ballon worden aangekocht?

Veel vragen bij de raadsleden. Wat denkt u zelf over de aankoop van een warmeluchtballon? Nuttig of geldverspilling? Laat het ons weten. Klik op REACTIES.?   

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e551498ca08834 Listed below are links to weblogs that reference Warme luchtballon in opspraak:

Reacties

i.p.v. een luchtballon, die naar mijn idee toch dient om sint-truiden te promoten, is het misschien beter om regelmatig met een vliegtuigje met spandoek over andere steden te vliegen. Zo ben je niet specifiek aangewezen op de termiek, waar een ballon rekening mee dient te houden, en kan je het tijdstip en plaats zelf bepalen om een boodschap te 'vliegeren'. Op deze wijze kan er gewerkt worden met offertes en gesplitste budgetten voor wat betreft de kosten. het publiek moet ten slotte daar geworven worden waar de gevulde portefeuilles zich bevinden , bijvoorbeeld : Bokrijk of Hasselt. Een spandoekslogan zou kunnen zijn : "TOSCANE LIGT OP 10 Km. VOGELVLUCHT" en daarbij het wapenschild van de stad. Of nog: "ONZE BLOESEMS BLOEIEN" of nog "Altijd 1°C warmer in Sint-Truiden"......Goedkoper, gerichter en budgetteerbaar.

 marc schotsmans op 17 april 2008 om 09:24De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!