Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Breath of Heaven heeft wind in de zeilen

Verenigingindekijker_gr_3

Gospelkoor_pakt_uit_met_eerste_conc

Het Gospelkoor Breath of Heaven groeide in vier jaar uit tot een gerenommeerde vereniging. Vier jaar geleden leerde Gert Michaux via internet de gospelmuziek kennen. Dat was de aanzet om ook in Sint-Truiden een gospelkoor op te richten. Hij kreeg de hulp van Tom Claes.

In een gospellied vond Gert Michaux de naam voor het gospelkoor. In dat nummer vraagt Maria waarom God haar gekozen heeft om zijn kind ter wereld te brengen. Ze vraagt of de adem van de hemel haar wil steunen. De boodschap, dat er in moeilijke omstandigheden steun is, wil het koor uitdragen.

Vorig jaar lanceerde Breath of Heaven een oproep naar mensen van 16 tot 60-plus om bij de vereniging aan te sluiten. De opkomst was enorm. In september startte het koor met 52 koorleden en 9 leden voor de live-band.

Meteen volgde een reeks optredens. Eerst was er de ontvangst op  TVL, Dan volgde de friends- en familyday, in december was er het gastoptreden op het kerstconcert in Zoutleeuw. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de aanwezigheid bij Debby en Nancy op zondag 12 februari. Daar werd dirigent Gert Michaux in de bloemetjes gezet.

De volgende uitdaging is het gospelconcert van vrijdag 2 en zaterdag 3 mei in de minderbroederskerk van Sint-Truiden. Op het programma staan nummers van Kirk Franklin, Israel Houghton en Aaron Lindsay, Donald Lawrence, Nicole Coleman Mullen, Richard Smallwood... Voor deze eerste editie worden het koor en de band in een volledig nieuwe outfit gestoken. Het publiek krijgt een show vol muziek, beeld en dans. Veertig koorleden en de live-band met zeven artiesten treden op. Breath of Heaven wil van dit concert een traditie maken. De show start om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en kunnen besteld worden op 0477-79.85.22 of info@breathofheaven.be.

Voor meer info over de vereniging: www.breathofheaven.be 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e551ff519c8833 Listed below are links to weblogs that reference Breath of Heaven heeft wind in de zeilen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!