Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

(Groot)ouders hitsen jeugdvoetballertjes op

Het incident in de wedstrijd tussen de Duiveltjes van VK Zepperen en RDK Gravelo (Gingelom) doet toch wel vragen rijzen bij het jeugdvoetbal en de jeugdopleiding.

Ouders en grootouders, die de wedstrijden van hun kinderen volgen, gedragen zich bijwijlen (te) fanatiek en zwepen de jeugdspelers meer dan nodig op en beïnvloeden ook de scheidsrechters. De jongeren gedragen zich dan op hun beurt vrij agressief op het veld. Ook voor sommige trainers is het resultaat vaak heilig. Ook zij gaan te ver in hun aanmoedigingen.

In de wedstrijd Gravelo-Zepperen ontaardde dat in een knokpartij. Vader en zoon werden het slachtoffer van de vetes tussen ploegen, jongeren en ouders en raakten ernstig gekwetst. Het voorval haalde het grote nieuws. 'Het is goed dat die incidenten niet in de doofpot worden gestopt', reageerde een supporter, die regelmatig getuige is van scheldpartijen tegen jonge spelertjes en scheidsrechters.

Volwassenen bemoeien zich te nadrukkelijk met het spel, dat voor jongeren tenslotte toch ontspanning moet zijn. Ook jeugdspelertjes hebben geen respect meer voor elkaar en gaan zich te buiten aan buitensporigheden. Het onderwijsblad Klasse startte een campagne voor meer sportiviteit in de sport. Voor meer info: www.klasse.be

Is het beeld over jeugdvoetbal te negatief? Vindt u ook dat er iets moet gebeuren om het (verbale en fysisch) geweld in te dijken? Was u zelf getuige van buitensporige gedragingen van supporters bij jeugdwedstrijden? Ziet u een oplossing? Laat het weten en klik op REAGEER.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e551d2036c8833 Listed below are links to weblogs that reference (Groot)ouders hitsen jeugdvoetballertjes op:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!