Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jong Truiens muzikaal talent

Ciedoetmie Wat is Cie Doetmie? Een verenigng van jongeren en voor jongeren die creatief willen zijn en met creatieve ideeën rondlopen. De vereniging wil meehelpen om de ideeën ook uit te werken. Doetmie wil tijdens de zomer ontspanning, muziek en cultuur voor jonge mensen in eigen stad organiseren. De jongeren vinden dat ze nu te veel moeten uitwijken naar Hasselt, Genk of Leuven. Voor deze zomer heeft Cie Doetmie al vier activiteiten op het programma. Voorlopig houden ze die plannen nog geheim.

Op 2 mei starten ze alvast met een eerste alternatief evenement. In plaats van de massa rockoptredens, pakken ze uit met een akoestische set van bands. Sint-Truidens jong talent palmt het café van het cultuurcentrum De Bogaard in. In 'Allo micro' gaat lokaal jong talent akoestisch. Vier groepen treden op:

The Executive: rock meets pop en al wat daar tussenin ligt. Opgestart in september 2007 hebben ze de afgelopen maanden opgetreden in het Gentse, Leuvense en in Sint-Truiden. De groep bestaat uit een gitarist, een bassist en een drummer uit Leuven. De zanger is afkomstig uit Sint-Truiden. Hun muziek is een afwisseling van nummers die richting pop en rock gaan, waardoor ze moeilik geplaatst kunnen worden. www.myspace.com/theexecutiveband.

Juggernaut Jones: De groep bestaat uit vier jonge kerels uit Sint-Truiden, waarvan drie elkaar leerden kennen op het basketbal en waarvan één gewoon wat kwam meedrummen. Ze brengen funky, jazzy & bluesy nummers, die het best te vergelijken zijn met die van Colour me Monkey. Ze spelen al een heel tijdje samen, maar zijn pas sinds enkele maanden goed beginnen doorwerken. www.myspace.com/jugjugjones.

JnJ Deltablues: J' n J' Deltablues bestaat uit Jan Viggria (zang, harp, sologitaar) en Jo HulstersDeltablues2  (dobroslide, gitaar, wasbord). Jan & Jo begonnen zich te interesseren in muziek toen ze ongeveer dertien jaar oud waren, dankzij Feedback, een bluesrockband met invloeden van The Who, ZZ Top en Canned Heat. De jongemannen hebben het gevoel dat er niet zoveel deltablues gespeeld wordt in België en dat is een reden te meer om het te brengen. Het duo wil de oude meesters niet imiteren, ze spelen blues omdat ze houden van de muziek. In Nederland zijn ze enorm populair. www.myspace.com/joeandcharlie.

Colourmemonkey Colour me Monkey: Op hun my spacesite beweren ze dat ze klinken als een zak suiker en een goede knuffel. Poprock van de bovenste plank of zoals ze zelf zeggen: vijf jonge knaapjes met een wall of sound en een neus voor catchyness. Neem een duik in de modderpoel van dromerigheid en lekker luid, die Colour me Monkey heet, en u zal het zich niet beklagen! Of toch...? Neen. www.myspace.com/colourmemonkeyband.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55205d9e48834 Listed below are links to weblogs that reference Jong Truiens muzikaal talent:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!