Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Week van het huisdier start slecht

20040822200538De eerste Week van het  huisdier nam een slechte start. Zondag 6 april werd het openingsevenement op het Speelhof afgelast omwille van de slechte weersvoorspellingen van zaterdag. Maandagavond stond in het cultuurcentrum De Bogaard een gespreksavond over een diervriendelijke stad voor een diervriendelijke wereld op het programma. Maar de belangstelling lag bedroevend laag. Nauwelijks twintig dierenvrienden waren aanwezig.

Verschillende bekende sprekers namen nochtans aan het panel deel. Thuis-acteur en auteur Pol Goossen las voor uit zijn dierenboek Wap. Michel Vandenbosch (Gaia) stelde de werking van de dierenrechtenvereniging voor. Sil Janssen van het natuurhulpcentrum Opglabbeek had boeiende verhalen over wilde en exotische dieren die in het centrum worden opgevangen. Philip Zurinckx sprak over het dierenasiel van Sint-Truiden. TV-sportjournalist Tom Coninx praatte de voordrachten aan elkaar en schepen voor Dierenwelzijn Els Sneijers leidde de avond in.

De sprekers maakten er een boeiende belevenis van. Het publiek hing aan de lippen van Pol Goossen, Sil Janssen schetste bij elk opgevangen dier, vos, ree, egel, leeuw, beer, slang, boa, python of roofvogel de levensomstandigheden. Michel Vandenbosch haalde herhaaldelijk heftig uit naar dierenmishandeling.

Het panel bestond uit emininente figuren en de top van Belgische dierenorganisaties. Het is een blaamVos_2   voor Sint-Truiden dat nog geen twintig mensen de voordracht bijwoonden. Alle sprekers hadden nochtans lof voor de initiatieven die Sint-Truiden als diervreindelijke stad nam. Het voerde als eerste de dierenpolitie in en nam ook het voortouw voor een schepen voor dierenwelzijn. Maar de opkomst voor de gespreksavond lag bedroevend laag.

Ook de Jeugddienst en de Kinderraad doen mee aan de Week van het Huisdier. Woensdag 9 april kunnen jongeren hun huisdier aan de hand van een foto met zijn baasje laten registreren. Kunnen de jongeren de reputatie van diervriendelijke stad redden? In mei komt er een herkansing voor het evenement op het Speelhof, zo kondigde Els Sneijers aan.

Foto bovenaan: Simba werd als welp en huisdier opgevangen in Opglabbeek. Na een jaar zag hij er anders uit.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e551c6ee1e8834 Listed below are links to weblogs that reference Week van het huisdier start slecht:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!