Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Adios Amigo

Bl30 Na vijftien jaar neemt Amici Cantemus afscheid van zijn dirigent Wilfried De Munter.

Aanvankelijk leek het erop dat Wilfried met zijn mooie tenorstem furore zou maken als solist en een professionele koorzanger zou worden bij het toenmalige BRT-koor. Maar na enige tijd koos hij voor het beroep van leraar muzikale opvoeding in het secundair onderwijs. In zijn vrije tijd hield hij eraan zijn liefde voor koormuziek te delen met amateurzangers.

Gedurende verschillende jaren was hij achtereenvolgens dirigent van het koor Cantores Servadie in Diepenbeek, dan van Laetare Musica in Herk-de-Stad, Gaudete in Halen en tenslotte Amici Cantemus in Sint-Truiden.

Wilfried De Munter stamt uit een muzikale familie. Zijn vader Jef De Munter, een fervent koorzanger uit Mechelen, heeft zijn muzische genen ongetwijfeld doorgegeven aan zijn zoon. Sinds 1993 heeft het koor Amici Cantemus een indrukwekkend parcours afgelegd. Jaarlijks stond het koor onder leiding van zijn dirigent op diverse podia: Historia der Geburth Jesu Christi van Heinrich Schutz, oratorium Paulus van Felix Mendelssohn, Requiem van Mozart, Spanisches Liederspiel  van Robert Schumann, romancero gitano van Castelnuovo Tedesco.

Zaterdag 24 mei neemt Amici Cantemus om 20 uur afscheid van zijn dirigent met het concert Adios Amigo in de Begijnhofkerk. De Spaans luidende titel werd speciaal gekozen omdat voor Wilfried en zijn echtgenote Spanje hun tweede vaderland is geworden.

Vanaf begin juni wordt Wilfried opgevolgd door Philippe Benoit, een professionele muzikant verbonden als fluitist aan het Limburgs symfonieorkest en docent aan diverse conservatoria. Philippe neemt als fluitist deel aan het afscheidsconcert. Andere medewerkers zijn Lindy Vanden Berk, dwarsfluitiste, Frans Vanbekbergen, pianist en Ingrid Vanrutten, voordrachtkunstenares.

Bloesemkoorfoto

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55261e0738834 Listed below are links to weblogs that reference Adios Amigo:

Reacties

Wilfried,

wij kijken terug op een zeer aangename samenwerking lange jaren, met up's en down's zoals overal, maar denk dat de menselijke contacten die we "bewaren" de moeite waard zijn geweest
Het ga je goed in A'pen in in Spanje

hopelijk ronden we af met een concert "one to remember"

groeten

Harry

 Harry Brouwers op 23 mei 2008 om 13:22

Ben jij de Wilfried De Munter die je jeugdjaren in Ruiselede St. Pietersveld hebt doorgebracht?

 Agnes Dinneweth op 15 juni 2008 om 15:57De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!