Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Een appel tegen een sigaret

20080529dsc_5596 Vandaag kregen de leerlingen van alle secundaire scholen een appel van het stadsbestuur. Zo werden er 4.295 appels uitgedeeld in acht scholen. De appels werden uitgereikt bij gelegenheid van de Werelddag Antitabak van zaterdag 31 mei.

De Preventieve Gezondheidsraad van de provincie en het stadsbestuur vragen met de appelactie aandacht van de leerlingen voor een rookvrije omgeving. Een gezond alternatief voor een sigaret is een lekkere, gezonde appel.

Voor de klas 1AB van de Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw was er een extra prijs weggelegd. Zij wonnen één van de hoofdprijzen van de Vlaamse wedstrijd Rookvrije Klassen. Ze engageerden zich met de ganse klas zes maanden niet te roken. Ze slaagden en mochten een mooie prijs in ontvangst nemen.

De leerlingen van de Onze-Lieve-Vrouw Tuinbouwschool kwamen als eerste aan de beurt (foto) voor de gezonde appel. Dan volgden de leerlingen van het Koninklijk Atheneum.

(foto: Danny Claes)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5529066738833 Listed below are links to weblogs that reference Een appel tegen een sigaret:

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!