Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Eyes4you

20080521dsc_2271 Lions Club Sint-Truiden presenteerde tijdens de Taptoe op de Grote Markt een professionele cd (tune), Eyes4you, op muziek van Carlo Willems. De tekst van het liedje werd geschreven door Lions lid Guy Schalenbourg. De cd heeft vijf verschillende uitvoeringen: pop, lounge, jazz, klassiek en pop-karaoke. Op de Taptoe werd een bewerkte versie door zes harmonieorkesten gespeeld. Stadsbeiaardier Noel Reynders speelde Eyes4you op de beiaard.


Foto: Danny Claes

Carlo Willems startte zijn muzikale loopbaan aanSplash_2  het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij diverse prijzen won. In 1985 won hij de Tenuto-wedstrijd en de Prijs Kamermuziek van het Festival van Vlaanderen. Hij doceert op dit ogenblik aan het Lemmensinstituut en aan het Antwerpse Conservatorium. Naast componist is Willems vooral gekend als slagwerkvirtuoos. Hij heeft een indrukwekkende erelijst in de klassieke muziek, maar is ook lid van het Willy Claes kwartet en het Duo Melo Ritmo.

Op de Taptoe werd de samenwerking met Saffraanberg voorgelegd voor het project Sight First II.  De tune die Lions Sint-Truiden voor Sight First II ontwikkelde is een hulpmiddel voor fondsenwerving voor de wereldwijde campagne die Lions Clubs International voert ter bestrijding van vermijdbare en geneesbare blindheid. 'Als u weet dat elke minuut een kind blind wordt, kent u ook de motivatie die ons drijft om het publiek aan te spreken om mee te werken dat schoonheid zichtbaar wordt voor allen', aldus Paul Steels, voorzitter Lions Club Sint-Truiden. De cd wordt voor verdere verspreiding - zelfs in andere talen - aan de hoofdzetel in de Verenigde Staten voorgelegd.

De tune Eyes4you kan verkregen worden aan de prijs van 10 euro per stuk bij Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5527e85388833 Listed below are links to weblogs that reference Eyes4you:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!