Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwe kinderraad plant bomen

20080517dsc_1723

Drieëndertig kinderraadsleden kregen van de burgemeester een sjerp met de vermelding kinderraadslid 2008-2009.

De officiële overhandiging had plaats in de Broekweide in Ordingen. Van het stadsbestuur kregen ze terplaatse de eerste opdracht mee. Ze plantten onmiddelijk na hun aanstelling 33 boompjes. Dat is ook één van de actiepunten van het kindercharter. Naast de boomplanting betrekt de kinderraad zijn leeftijdsgenoten rond de aanleg van een CO2-bos.

De raad schenkt aan de verschillende scholen een boom als symbool voor kinderen en schone lucht in Sint-Truiden. De boom krijgt een plaats op de speelruimte van de school.

De 33 raadsleden werden democratisch verkozen. De verkiezingen werden georganiseerd in het vierde leerjaar van het lager onderwijs. Op de aanstelling waren ouders, directies en leerkrachten aanwezig.

(foto: Danny Claes)

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!