Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwe school in Zepperen

100_0443 Richard Knapen, voorzitter van het schoolbestuur van de basisschool Zepperen, legde gisteren de eerste steen van het nieuwe schoolcomplex dat volgend jaar 1 september in gebruik wordt genomen. Georges Vanoirbeek, voorzitter van de Bouwcommissie, keek gelukkig op het werk toe.

Tien jaar heeft de voorbereiding van dit moment geduurd. 'Een kleine stap voor de mensheid, maar een grote stap voor de bewoners van Zepperen, de kinderen, hun ouders en het personeel van de school', parafraseerde Georges Vanoirbeek de woorden van astronaut Neil Armstrong na zijn landing op de maan in 1969.

Eerst werden plannen onderzocht voor renovatie van de gebouwen in de Eynestraat en op het Genovevaplein. De Paters Assumptionisten brachten de oplossing. Ze schonken de tip, een perceel dat in de buurt van het Sint-Aloysiusinstituut ligt, aan de Zepperse gemeenschap. Maar ook dan bleven er nog veel vragen, niet in het minst die van de kostprijs en de goedkeuringen vanuit Brussel.

Directeur Nady Selis lichtte de bouwplannen toe. De nieuwbouw bestaat uit een kleuterschool met vijf kleuterklassen, een refter en een bewegingsruimte, een lagere school met twaalf klasloklalen en een multifunctionele ruimte. De kostprijs bedraagt 3.800.000 euro. Daarvan subsidieert de Vlaamse Gemeenschap (Agion) meer dan 2.400.000 euro. Het sponsorcomité, dat speciaal voor ondersteuning van het project werd opgericht, organiseert jaarlijks diverse activiteiten. Andere bron van inkomsten voor het eigen aandeel van de school in de kostprijs is de verkoop van de oude schoolgebouwen op het Sint-Genovevaplein en het Dekken.

Het kind moet ook nog een naam hebben. Binnenkort schrijft de basisschool een wedstrijd voor een geschikte naam uit.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e552a4c6b08834 Listed below are links to weblogs that reference Nieuwe school in Zepperen:

ReactiesLaat een reactie achter


Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!