Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Samen 50.000km gefietst

20080523dsc_4306

(Foto: Danny Claes)

Zes jaar geleden startte het scholenfietsproject. De leerlingen legden in die periode samen 50.000km af. De scholen gebruiken de fietsen voor verplaatsingen tijdens de schooluren naar de bib, het cultuurcentrum of het sportcentrum.

Dat is gunstig voor het milieu. De autobussen bleven op stal, er werd minder koolstofdioxide uitgestoten en de uitstoot van fijn stof nam niet toe. De jongeren leren ook de voordelen van het fietsen kennen. Er zijn geen parkeerproblemen, ze kunnen zich snel verplaatsen in de stad en het is ontspannend.

In totaal zijn er 116 fietsen in gebruik en de stad kocht ook 200 hesjes aan, die permanent ter beschikking staan van de scholen. De stad investeerde 30.000euro in dit project, dat in samenwerking met het Technicum, de Onze-Lieve-Vrouw Tuinbouwschool en het Kringloopcentrum Haspengouw loopt. Leerlingen van het Deeltijds Leren van het Technicum staan in voor het onderhoud van de fietsen.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!