Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jef en Ludwig vreedzaam naast elkaar

Cleeren20jef100_3Het moet zowat van 1 januari 1995 geleden zijn dat Jef Cleeren nog een gemeenteraad leidde. Op de zitting van maandag was dat nog eens het geval.

Normaal zit eerste schepen Roland Duchâtelet de zitting voor, maar bij afwezigheid van Duchâtelet, weerhouden door STVV-verplichtingen, moest een ander voorzitter worden aangesteld. Die eer kwam aan Jef Cleeren toe als politicus met de meeste dienstjaren.

Ereburgemeester Jef Cleeren en huidig burgemeester Ludwig Vandenhove zaten vreedzaam (?) naast elkaar. Jef genoot van het moment en vond zijn tics van weleer meteen terug. Hij dirigeerde met de hamer, hield de touwtjes strak in handen, legde zelfs Ludwig het zwijgen op en vroeg hem zijn beurt af te wachten voor een repliek. De dames werden bejegend als lieve mevrouw, waaarop steevast een cynische insinuatie volgde.

Tot incidenten kwam het niet, zoals in de vorige zitting toen Jef nog  dreigde Ludwig (figuurlijk) het Closeup20ijzeren20ornament_sm_4 hoofd open te kappen tot op het bot, terwijl Vandenhove hem  opportunist naar het hoofd slingerde. Jef wuifde ook vrolijk naar het publiek. Wat op vorige gemeenteraad nog een pijnlijke ruzie was, werd nu met de mantel der liefde toegedekt.

De anekdote is een randbemerking, maar ze typeert het politieke spel in Sint-Truiden. Politici kunnen mekaar de huid volschelden, maar nadien ook samen een pint drinken.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5537626898834 Listed below are links to weblogs that reference Jef en Ludwig vreedzaam naast elkaar:

Reacties

Moet kunnen.

 Roger Vanbrabant op 28 juni 2008 om 16:52



De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!