Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mercedes Cabrio-parade, maar geen wereldrecord

100_0515De poging van Mercedes om het eigen wereldrecord van een cabrio-colonne van meer dan 153 rijdende voertuigen te verbeteren, mislukte. Op de parking van Veiling Haspengouw kwamen vandaag, 22 juni, ruim 200 Mercedes cabrio's samen om het wereldrecord scherper te stellen. Aan de start verschenen 195 voertuigen.

Al voor het vertrek genoten de glimmende wagens bijzondere aandacht. We konden er het meest recente (SL 63 AMG, model 2009) en het duurste voertuig (meer dan 250.000 euro) spotten. De parking van de fruitveiling  was nog nooit zoveel geld waard, vermoeden we.

De deelnemers kwamen ook van ver, zelfs uit Duitsland en Nederland. Johan Caset en zijn echtgenote100_0511  Martine Goegebeur uit Lichtervelde zijn cabrio-liefhebbers. 'We komen om naar mooie wagens te kijken en voor de ambiance', vertelden ze.  Brigitte Mathijs uit Gent bracht twee jaar geleden een bezoek aan Haspengouw en had daar goede herinneringen aan. Ze wilde nog eens genieten van het Haspengouwse landschap. Met haar wagen had ze minder geluk. Net voor het vertrek wilde de cabrio niet starten. Mercedes riep onmiddellijk een hersteller op en ze kon toch nog aan de recordpoging deelnemen. Ludwig Deboer en Daniella Brusseel uit Beernem zakten uit nieuwsgierigheid naar Limburg af. 'We lazen gisteren op internet dat er cabrio-dag was, we maken er nu een uitstap van en genieten van het mooie weer', aldus Deboer.

100_0513 De deelnemers werden voor de start zorgvuldig gebriefd en gewaarschuwd voor de valkuilen. Het mocht niet baten. De eerste poging kon er helemaal niet door. Sommige chauffeurs ontbrak het aan discipline. Een chauffeur stopte om nog drie kinderen in de wagen mee te nemen. Een andere stopte om een bewoner van de Tongersesteenweg  rustig naar zijn oprit te laten rijden en een seingever liet zomaar een groep wielertoeristen tussen de colonne meerijden. De tweede poging was merkelijk beter, maar op het einde liet een bestuurder toch nog een te groot gat.'  De deurwaarder had geen keus. Ook de tweede poging mislukte uiteindelijk.  'Het is spijtig', aldus één van de organisatoren. 'Maar het moet correct zijn en we leggen ons bij de mislukking neer.' TV-presentatrice Sophie Dewaele blikte tevreden op de uitdaging terug. 'Ik heb genoten van het Mercedes-gevoel', vertelde ze. 'Ik rij zelf niet met een Mercedes, maar ik mocht deze wagen wel enkele dagen testen. Een luxe en een droom, maar  hij gaat mijn budget te boven. Ik sta hem tegen mijn zin weer af'. 

De recordpoging werd een mooie parade op de Tongersesteenweg. Het spektakel werd met een doortocht afgesloten op de Grote Markt., maar de Grote Markt mocht niet meer vieren zoals bij het kaarsenrecord van Amnesty Inernational. De kaarsen deden het beter dan sterren.

Foto boven links: de colonne op de Tongersesteenweg; midden rechts: de recentste Mercedes-cabrio; beneden links: de duurste.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5536776018833 Listed below are links to weblogs that reference Mercedes Cabrio-parade, maar geen wereldrecord:

Reacties

Is er een cabriodag dit jaar,2009?
Veel dank,Geert.

 geert caboor op 9 maart 2009 om 18:21De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!