Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Midweekfestival in 't Nieuwscafé

75_11114261671De Midweekfeesten wijken uit naar de parking van 't Nieuwscafé. Die werd tot een goed omsloten en gezellig binnenplein omgebouwd met podium achteraan. Ook het zomerterras van het café wordt ingenomen voor de feesten.

'Doordat de Onze-Lieve-Vrouwekerk op het Heilig Hartplein in de steigers staat, moesten we uitwijken naar de parking. We richtten die in als een zuiders terras. Dat zal ook nog volgende twee jaar zo zijn. Het einde van de restauratie van de kerk is pas over twee jaar gepland. Op het pleintje en in de omgeving kunnen we tot vijftienhonderd bezoekers ontvangen', aldus Pascal Vossius.

't Nieuwscafé is aan de veertiende editie toe en  programmeerde in die veertien jaar bijna 150 optredens. Vorig jaar knoopten de Midweekfeesten opnieuw aan bij de oorspronkelijke formule. Het fesival is gratis en er is een mix van dj's en covergroepen. Ook de traditionele topper Culinair staat opnieuw op het programma.  'We stappen af van de optredens met grote sterren en kiezen voor een kleiner en gezellig festival', aldus Vossius. Er zijn vier live optredens en vijf dj's geprogrammeerd. Woensdag 25 juni opent dj Regi het festival vanaf 20 uur. Daarna komen de dj's Peter Van De Veire (16 juli), Buscemi (30 juli), Gerrit De Cock (20 augustus) en discobar Lassy (27 augustus) aan de beurt.  Treden live op: Frituur Paula (2 juli), Tilt (9 juli), Nerveus (6 augustus) en Mike O (13 augustus). De culinaire avond vindt op 23 juli plaats. Voor meer info: www.nieuwscafé.be.

Foto: Dj Regi, trad op Midweekfeesten al op met Milk Inc. Nu brengt hij een Dj-set. Hij trad als dj onder meer op voor een volle Lotto Arena.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55384e01d8834 Listed below are links to weblogs that reference Midweekfestival in 't Nieuwscafé:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!