Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuw Sint-Truiden viert weer kermis

Verenigingindekijker_grDuras anno 2005 is een vriendenkring die ontstaan is nadat de voetbalclub van Duras haar activiteiten moest stopzetten. 'We vonden dat we de vriendschappen die we doorheen de jaren in Duras hadden opgebouwd niet mochten laten verloren gaan. Het verenigingsleven en het organiseren bleef ons in de vingers ziitten', zegt voorzitter Ivo Diels die in december 2005 de vzw Duras anno 2005 oprichtte.

Als vergaderlokaal stelde hij in de Invalidenstraat in Nieuw Sint-Truiden twee garages ter beschikking,Duras2005_kermis die tot vergaderlokaal  werden omgebouwd. De vereniging telt nu 20 leden, waarvan de helft nog deel uitmaakte van het bestuur van de voetbalclub. De vzw houdt zich nu vooral bezig met het organiseren van activiteiten tijdens de junikermis in Nieuw Sint-Truiden. Daarbuiten is er nog de kerstdrink in de Nieuwjaarsperiode 'Samen met het stadsbestuur, de sportraad en de Haspengouwse Dartsliga willen we Nieuw Sint-Truiden opnieuw de sfeer van weleer laten proeven', aldus de voorzitter.

Met de opbrengst steunt Duras anno 2005 Wiric, het dagcentrum voor licht mentaal en fysisch gehandicapten, en het Vlaams Fonds Gehandicapten afdeling Sint-Truiden. De afgelopen jaren overhandigde de buurt 2.500 euro aan beide verenigingen.

De vierde editie van het kermisweekend van Nief Sintruin heeft plaats op 20, 21 en 22 juni In het tentencomplex in de Invalidenstraat. Daar zijn diverse activiteiten: benefietdartstoernooi, karaoke-night en een barbecue. Maar vooral wil de vereniging de kermissfeer van weleer er weer inbrengen.

Duras anno 2005 krijgt de steun van het stadsbestuur. 'We doen er alles aan om het dorps- en wijkleven nieuw leven in te blazen en we werkten een subsidiereglement voor buurtactivering uit. De wijkkermissen moeten opgewaardeerd worden. We kennen een dubbele premie toe voor activiteiten die in de rand van een wijkkermis georganiseerd worden', aldus schepen Filip Moers (SP.A).

Voorzitter van Duras anno 2005 is Ivo Diels (tel. 0496-53.48.50), secretaris Luc Spilstijns en penningmeester Rita Beeckman. (samen op de foto met schepen Filip Moers)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e552dbfcbd8833 Listed below are links to weblogs that reference Nieuw Sint-Truiden viert weer kermis:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!