Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Staantribune STVV gaat tegen de vlakte

100_0522 De staantribune aan de Tiensesteenweg gaat tegen de vlakte. De voorbereidende werkzaamheden zijn al enkele dagen aan de gang. Eerst werd een nieuwe elektriciteitscabine gebouwd. Vorige maandag werd het asbest in het gebouw verwijderd en nu zijn de eternitplaten van de daken aan de beurt. De komende dagen volgen het gebouw en de tribune zelf.

De afbraakwerken moeten voor de bouwvakantie beëindigd zijn. Daarna kan de heropbouw beginnen. Dat is na de grote staantribune de tweede fase van een bouwproject dat moet leiden tot een modern stadion.

De staantribune heeft 1.800 zitjes en moet begin volgend jaar klaar zijn. Voorts komen er in de nieuwbouw een ondergrondse parking, een hotel, een café, een foyer met fanshop, winkel- en bureelruimtes voor het STVV-bestuur en voor verhuur. De nieuwbouw is op 11,5 miljoen euro geraamd.

De derde fase omvat de afbraak van de oude zittribune. Op die plaats komen parkings, commerciële03  ruimtes, een spelersaccommodatie, een fitnesscentrum, een zaal en kantoren. Die bouw is op 21 miljoen euro geraamd. Er is ook nog een vierde fase voorzien, maar daarvoor is nog geen vergunning afgeleverd. Het gaat om de bouw van een ondergrondse parking.

De STVV-plannen zijn zeer ambitieus en staan in contrast de positie waarin de ploeg verzeild is. Truienaren hebben vooral vragen bij de noodzaak van een dergelijk stadion, nu STVV naar tweede degradeerde.

Tegenover de investering staat de commerciële opbrengst van de winkelruimtes. STVV-baas Roland Duchâtelet weigert bovendien elke subsidie. Het project moet zelfbedruipend zijn.

Veel Truienaren stellen zich vragen bij de investering. U ook?

Foto links boven: de afbraakwerken; midden rechts: een schets van de voorgevel van het stadion.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5538b1cb38834 Listed below are links to weblogs that reference Staantribune STVV gaat tegen de vlakte:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!