Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tien jaar wandelclub De Brug

Verenigingindekijker_gr_2

Wandelclub De Brug organiseert al verschillende jaren wandelingen voor de patiënten van het Psychiatrisch Centrum Ziekeren. Af en toe worden ook uitstappen georganiseerd en wordt aan externe wandelingen deelgenomen. Buiten de eigen organisatie die tweemaal per jaar plaatsvindt, neemt De Brug deel aan wandelingen, georganiseerd door andere wandelclubs.

100_0484 Doelstelling is de kloof tussen het psychiatrisch ziekenhuis, de maatschappij, de patiënt en de valide wandelaar te overbruggen. 'Door deze wandelingen aan te bieden trachten we onze patiënten uit hun isolement te halen. Via een laagdrempelige activiteit trachten we terug een maatschappijgevoel op te wekken. Terug voeling krijgen met de maatschappij, terug waardering en respect ontvangen, begrepen worden is voor hen belangrijk. Een prestatie neerzetten geeft hen een positief zelfwaarderingsgevoel, maar laat hen ook voelen dat bewegen een inspanning vraagt', aldus Christophe Weyens. Voor haar werking ontving de wandelclub in 2005 de Lilly Reintegration Award.

De club vierde vandaag, 18 juni, de tiende Haspengouwwandeldag en werkte daarvoor samen met Psylos, de stad Sint-Truiden en de provinciale Sportdienst.  Het werd een echte integratiedag. Ongeveeer de helft van de wandelaars zijn valide mensen uit andere wandelclubs, de andere helft zijn mensen met beperkingen van allerlei aard. Meer dan duizend deelnemers schreven voor de wandeldag in. Elke kilometer die gewandeld werd, brengt een halve euro op. De wandelingen situeerden zich vooral in het park, in de stad, door het Speelhof, naar Sancta Maria, door Nieuwenhoven naar Metsteren. Vanaf 12.30 uur kreeg de club muzikale ondersteuning van de Louis Willemsband. Oldtimers gaven de minder mobiele mensen een gratis rondritje.

Voor de viering van de tiende verjaardag ging de club samen met het Psychiatrisch Centrum op stap voor Thandanani in Zuid-Afrika. Thandanani is een project waar vooral psychiatrische patiënten getraind worden om zelfstandig te wonen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5535ceca78833 Listed below are links to weblogs that reference Tien jaar wandelclub De Brug:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!