Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Assepoesters ruimen kamer van jongeren op!

20080701dsc_8525

Drie Cinderella's van de gemeenteraad zijn bereid je kamer op te ruimen, als ze maar vuil genoeg is. De kamer moet er uitzien als een rampgebied.

Voor jongeren is de vakantie de ideale periode om er een rotzooi van te maken. Dit jaar is dat geen erg. Liesbet Leemans (CD&V), Marleen Thijs (SP.A) en Huguette Maes (Open VLD), drie dames van de meerderheid, knappen in september het werk voor u op. Ze ruimen natuurlijk niet alle kamers op, maar selecteren er één, de smerigste.

Als je vindt dat je kamer een rampkamer is, neem dan een foto, stuur die binnen en je kamer maakt kans om geselecteerd te worden. Ook de ouders kunnen de kamer van zoon- of dochterlief nomineren, stiekem een foto insturen en de nalatigheid van hun kind aan de schandpaal spijkeren.

De volwaardige Carmen's krijgen de steun van een man. De voorzitter van het Sint-Truidense dienstenchequebedrijf Carl Nijssens en ook gemeenteraadslid, beslist samen met hen welke kamer best een poetsbeurt krijgt.

Voor het SDB is het initiatief een middel om het huishoudelijk werk met dienstencheques te promoten. Voor de Charlie's Angels een manier om de politieke bedrijvigheid op een luchtige manier in een ander daglicht te stellen. 

Op één van de komende zaterdagmarkten delen ze eigenhandig en in Carmen-outfit flyers uit. Het hele idee komt van de Truiense internetgazet Truineer.be.

Voor meer info: www.truineer.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553afad4a8834 Listed below are links to weblogs that reference Assepoesters ruimen kamer van jongeren op!:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!