Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Graffiti op Het Koekje

Img_214320medium Jonge graffitikunstenaars verfraaiden op speelplein Het Koekje in de wijk Sint-Pieter een muur met een eigentijds kunstwerk. Tijdens een vorig project was een groot deel van de muur al beschilderd met graffitikunstwerken.

Nu maakten ook de laatste zestig vierkante meter blanco oppervlakte ruimte voor artistieke graffiti. Jonge kunstenaars krijgen geregeld de kans om met hun werk naar buiten te treden en mee te helpen aan het verfraaien van de stad.

Graffiti verhogen ook het veiligheidsgevoel in de diverse buurten en wijken en voorkomen dat de buurt verloedert. Ervaringen uit het verleden bewijzen dat muren die verfraaid werden met legale graffitikunstwerken gedurende een langere tijd proper en vrij van vandalisme blijven. In de graffitiwereld heerst immers een ‘erecode’ die ervoor zorgt dat graffitispuiters hun werk onderling respecteren. Het Koekje is overigens ook een ontmoetingsplaats voor jongeren en buurtbewoners.

In het verleden verfraaiden graffitikunstenaars reeds verschillende buurten in Sint-Truiden: de hoek van de Luikerstraat, het brugje op Nieuw Sint-Truiden, de brug op de Hasseltsesteenweg, het voormalig benzinestation op het Ridder de Menten de Horneplein, de brug in de Duifhuisstraat en de stationsparking.  Op de veemarkt werd een muur vrijgegeven waar graffitikunstenaars zich op een legale manier kunnen uitleven.

De preventiedienst stippelde in 2006 een graffitiroute uit die Truienaars en toeristen de kans geeft om de kunstwerken ter plaatste te gaan bewonderen. De route werd opgenomen in een folder die gratis te bekomen is op de preventiedienst, Sluisberg 1.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553b3fef28833 Listed below are links to weblogs that reference Graffiti op Het Koekje:

Reacties

Bedankt aan de preventie dienst van de stad st truiden voor deze leuke namiddag verven!
groetjes
Sick

 Sick op 28 juli 2008 om 23:56De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!