Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Groendienst brandt onkruid weg

De groendienst beschikt over twee toestellen om het onkruid weg te branden. De onkruidbranders worden om de veertien dagen ingezet in het stadspark, op de vesten en op de Grote Markt. In functie van de groei van het onkruid kunnen ze ook vaker worden ingezet.Onkruidbestrijding 

De stad Sint-Truiden kiest voor een stapsgewijze afbouw in het gebruik van bestrijdingsmiddelen om op 1 januari 2015 te komen tot een nulgebruik. Pesticiden moeten volledig aan de kant worden gelaten. Ze zijn zeer schadelijk voor het leefmilieu en vervuilen grond- en oppervlaktewater, sijpelen door in de bodem en komen terecht in de atmosfeer. Ook heel wat nuttige dieren dragen er de negatieve gevolgen van. Zelfs onze gezondheid heeft er onder te lijden.

Voor de afbouw van het gebruik van bestrijdingsmiddelen werden dit jaar opnieuw jobstudenten ingezet. Zij gaan het onkruid manueel te lijf. Werknemers van de vzw De Ploeg zijn aan de slag op de kerkhoven van Zepperen, Wilderen, Ordingen, Kerkom en Gelmen om ook daar het onkruid manueel te verwijderen. Ze hebben zich ondertussen een onkruidbrander aangeschaft.

Onlangs heeft de stad een uitbreiding aangevraagd van haar huidig aantal mina-werkers. Mina-werkers zijn langdurige werklozen of mensen uit kansengroepen, die dankzij deze job in de sociale tewerkstelling activiteiten uitvoeren met een grote ecologische meerwaarde op het vlak van energie, water, natuur en afval.


TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553adf2a98833 Listed below are links to weblogs that reference Groendienst brandt onkruid weg:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!