Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Groep Pol Stas klaar voor viering 80-jarig bestaan

Groep Pol Stas viert volgend jaar zijn 80-jarig bestaan en opent de feestelijkheden met een extra productie. In plaats van drie zijn er dit seizoen uitzonderlijk vier toneelstukken geprogrammeerd. Over het feestprogramma geeft de vereniging later meer info. Het programma:

Blankenberge2_2Blankenberge van Tom Lanoye in een regie van Hans Royaards. Blankenberge speelt zich af in de brasserie Blankenberge op de Zeedijk. Het is zomer - einde seizoen - en zelfs om middernacht is het nog warm en zwoel. Het is een zware dag geweest en het personeel is moe. Dat leidt tot kleine en grote ruzietjes, totdat de volgende dag een racistische moord de druppel is die de emmer doet overlopen...

Crème au Beurre van Katelijne Damen, regie Yves Caspar. Nine en Josiane spreken elke week af om samen een stapje in de wereld te zetten. Gezellig wat babbelen, Amorettoke drinken, danske placeren, vrouwen onder elkaar. Maar zet er geen man bij want je krijgt gegarandeerd miserie. Het is 'het leven zoals het is'.  En dat is niet altijd om te lachen.

Funny  Money ('Niet gestolen, altijd mis') van Ray Cooney, regie Renaat Everaerts. Een kantoorbediende komt op zijn verjaardag thuis met het verkeerde koffertje. In plaats van zijn agenda, kantoorspullen en boterhamdoos, zit er 500.000 euro in dat koffertje! Wat nu? Het aangeven bij de politie of ... houden?

Mijn Moeders Courage van George Tabori, in regie van Franck Van Erven. Het waar gebeurde verhaal van de wonderbaarlijke ontsnapping aan vergassing in het vernietigingskamp Ausschwitz van moeder Tabori, verteld door haar zoon George. In dit stuk zit ook het aangrijpende verhaal verweven van een vader die in Dachau de rozentuin verzorgde van een kampcommandant.

Uit het duistere verleden wijzen de acteurs en de regisseur naar het heden en de lessen die wij daar niet hebben geleerd uit deze gruwelijke periode. Een voorstelling in het kader van de herdenking dat op 25 mei 1943 verzetsstrijders werden weggevoerd uit Sint-Truiden. Een spektakelvoorstelling met een serieuze ondertoon. Niet te missen!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553be22608833 Listed below are links to weblogs that reference Groep Pol Stas klaar voor viering 80-jarig bestaan:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!