Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Marché Mondial in Opvangcentrum voor asielzoekers

Sfeerbeeld_mm_2007 Het Opvangcentrum voor asielzoekers zet zondag 10 augustus van 14 uur tot 18 uur voor de zevende keer de deuren open voor zijn Marché Mondial, een wereldmarkt, waar verschillende culturen en volkeren onder één dak samenkomen.

'Bezoekers kunnen er kennismaken met de inwoners, de cultuur en de gewoonten van verschillnde landen. Het initiatief bevordert de integratie van het centrum in de stad', aldus directeur Patrick Meers.

Bezoekers kunnen zich laten meeslepen in de exotische sfeer van verschillende culturen. In een tent op het binnenplein staan allerlei standjes met heerlijke gerechten, regionale dranken en souvenirs uit verschillende continenten.

Aan de hand van vragen en een zoektocht leer je in de woonvertrekken de dagelijkse gewoonten van de verschillende nationaliteiten kennen.  Daarnaast is er doorlopend kinderanimatie en zijn er optredens van diverse muziekgroepen: La Nouvelle Flibuste (mobiele percussiegroep), Batuqueria (Braziliaanse percussie), Siempre Moreno (salsa) en Tatake (Japanse percussie).

Er is ook randanmatie met een kinderdorp, springkasteel en steltenlopers.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553dd63968834 Listed below are links to weblogs that reference Marché Mondial in Opvangcentrum voor asielzoekers:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!