Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nicaraguaanse jongeren nemen afscheid

100_0563Zes jongeren en een afgevaardigde van de Nicaraguaanse zusterstad Nueva Guinea namen gisterenavond op een barbeque in het Burchtheem in Brustem afscheid van de Jeugdraad, het Nicaraguacomité en de gastgezinnen. De jongeren verbleven veertien dagen in Sint-Truiden om er kennis te maken met de jeugdwerking en ideeën op te doen voor de organisatie van een jongerenwerking in Nueva Guinea. Hun verblijf was het tegenbezoek dat Truiense jongeren vorig jaar aan Nueva Guinea brachten.

De Nicaraguanen waren enthousiast over hun verblijf en ze waren onder de indruk van de goed georganiseerde jeugdwerking in Sint-Truiden en over de budgetten warover de jeugd hier beschikt. Het zijn twee verschillende werelden en niet met elkaar te vergelijken, vonden de jongeren.

Sint-Truiden telt 35 diverse jeugdwerkvormen zoals Chiro, scouts, KAJ, jeugdhuizen, jongerenorganisaties en speelpleinwerkingen. In Nueva Guinea wonen 130.000 inwoners. Tweederde van de bevolking is jonger dan 25 jaar. Maar een vrijetijdsaanbod en jeugdbewegingen zijn er onbekend. Enkel onderwijs is aanwezig, maar niet voor alle kinderen en jongeren.

De jongeren waren even enthousiast over de ontvangst in de gastgezineen. Enkele wreven voldaan over het buikje. Maar ze waren vooral verrast door de openheid waarmee jongeren bijvoorbeeld praten over drugs- en alcoholproblemen. Ook de sociale betrokkenheid viel hen op. Ouders staan direct klaar om hun kinderen te helpen.

De samenwerking tussen de twee steden bestaat al meer dan tien jaar en de band groeit. In het najaar vertrekt opnieuw een Truiense delegatie naar Nicaragua om de bouw van de Golem van kunstenaar Koen Vanmechelen voor te bereiden. De Golem staat voor de verstandhouding tussen de jongeren. Het beeld wordt in het voorjaar 2009 ingehuldigd.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553c204d98833 Listed below are links to weblogs that reference Nicaraguaanse jongeren nemen afscheid:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!