Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Schadeclaim van 23.000 euro voor drie bomen

Het stadsbestuur vraagt een schadevergoeding van 23.00 euro voor het illegaal kappen van drie bomen op openbaar domein. De firma IMMCO kapte in februari zonder vergunning drie essen op Sint-Anneke. De firma kreeg zo gemakkelijk toegang tot de werf voor het bouwen van een woning op de Tiensesteenweg.

Het stadsbestuur liet proces-verbaal opstellen en stelt zich nu burgerlijke partij. Het dient eenDsc_3668  schadeclaim van 23.000 euro in. Veel voor drie bomen. Schepen Filip Moers (SP.A): 'De bomen hadden al een respectabele leeftijd en we kunnen de schade niet helemaal herstellen. We willen geen kleine boompjes laten aanplanten en daar komen kranen en graafmachines aan te pas en het wegdek moet hersteld worden.'

Het blijft niet bij die ene aanslag op bomen op het openbaar domein. Het boomvandalisme neemt alsmaar toe. Op de Nonnentaplaan werd een pas aangeplante boom al na twee dagen uitgetrokken. Er werd onmiddellijk een nieuwe aangeplant, maar daarvan werd meteen de kruin beschadigd.

Op de Kazernestraat tussen de Diesterstraat en de Toekomststraat werden eveneens vier bomen overgebroken die dit jaar werden geplant ter vervanging van de boompjes die vorig jaar vernield werden. Sinds de aanleg van de Kazernevest in 2002 worden elk jaar twee tot vier bomen vervangen omwille van vandalisme.

'We laten in de toekomst bij elke vorm van vandalisme proces-verbaal opstellen en stellen ons burgerlijke partij. Alleen op die manier kunnen we de daders straffen en de gemaakte kosten terugvorderen.', aldus de schepen.

(foto Danny Claes. Schepen Moers bij een afgebroken boompje op de Kazernevest)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553ab9a728833 Listed below are links to weblogs that reference Schadeclaim van 23.000 euro voor drie bomen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!