Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Spelenkermis en ballonhappening op Grote Markt

Voor de veertiende keer heeft zondag 3 augustus vanaf 14 uur de Spelenkermis op de Grote Markt plaats. De kermis maakt om 19 uur plaats voor de start van een 20-tal heteluchtballonnen.

Ook dit jaar kunnen jongeren alweer volop ravotten en spelen op de verkeersvrije Grote Markt die pretparkallures vertoont. Voordat de luchtballonnen opstijgen, kunnen de jongeren gratis genieten van sport- en spelattracties zoals: gocarts, klimmuur, volksspelen, een schminkstand, een reuze trampoline en verschillende springkastelen. Voorts kan er deelgenomen worden aan sportinitiaties zoals schermen, basketbal, handbal, taekwondo, voetbal en judo. Alle attracties zijn gratis en staan onder toezicht van monitoren. Inschrijven is niet verplicht. Onder de deelnemers wordt een prachtige prijs verloot en tijdens het verloop van de spelenkermis is er een gratis tombola voor de ouders met als hoofdprijs een gratis ballonvaart.

Bij de ballonhappening kijken duizenden toeschouwers jaarlijks geboeid toe hoe piloten en hun teams de ballonnen klaarmaken voor de vaart. Na het doornemen van de laatste veiligheidsprocedures geeft vluchtleider René Mathei omstreeks 19.30 uur het startsein voor het hoogtepunt van de avond: het opstijgen van de ‘hot-airs’. Na het opstijgen van de ballons zullen een aantal ‘special-shapes’ hun ballon tonen in een static show ‘on the ground’.

De Grote Markt is een unieke startplaats voor een boeiende vaart van ongeveer 1 uur boven Haspengouw. De stad Sint-Truiden is voor het 14e opeenvolgende jaar de gastheer voor deze ballonvaarders.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553c450a48833 Listed below are links to weblogs that reference Spelenkermis en ballonhappening op Grote Markt:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!