Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

In memoriam: dokter Luc Siemons

Dr_siemons2_2 Zondag 3 augustus overleed dokter en longspecialist Luc Siemons in tragische omstandigheden. Siemons werd op 21 december 1959 in Deurne geboren.

In 1989 trad hij als pneumoloog in dienst in het Sint-Annaziekenhuis. Op enkele jaren tijd bouwde hij er een kwalitatief hoogstaande dienst pneumologie uit. Later zette hij de overstap naar de campus Sint-Jozef van het Sint-Trudoziekenhuis, waar hij de dienst samen met zijn collega's nog verder uitbouwde.

Naast het vele klinische werk was hij ook wetenschappelijk actief. Hij publiceerde de resultaten van zijn onderzoek in internationale vaktijdschriften en hield voordrachten op belangrijke internationale congressen. Hij nam veel wetenschappelijk epidemiologisch onderzoek voor zijn rekening. Ook in reportages in deze krant stelde hij op bevattelijke wijze resultaten van dat onderzoek voor, onder meer over het verband tussen de streek en de aanwezigheid van kanker, de invloed van het roken op longaandoeningen en de toename van tuberculose. Siemons hield uit zijn praktijk uitgebreide statistieken bij.

Hij zette zich voor het algemeen belang van de artsen in en was jarenlang actief in de Medische Raad en het Ethisch Comité van het Sint-Trudoziekenhuis.

De uitvaartliturgie heeft mandag 11 augustus om 10.30 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553d4f9a48833 Listed below are links to weblogs that reference In memoriam: dokter Luc Siemons:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!