Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mountainbikeparcours ingereden

2008_08_09_006 De ontbrekende Truiense schakel in het mountainbikenetwerk van de Euregio werd zaterdag 9 augustus officieel geopend. Het Sint-Truidense parcours maakt het netwerk dat al in Borgloon, Gingelom en Heers werd opengesteld helemaal af.

Voor de eerste rit door Sint-Truiden schreven een twintigtal mountainbikers in. Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) en ereburgemeester Jef Cleeren (CD&V) (foto) voerden de baanbrekers aan. De rit startte op het domein Terbiest.

Het Truiens parcours bestaat uit 2 delen. De rode route is een verbindingsstuk via Speelhof, Bernissem, Melveren, Metsteren, Duras naar Zoutleeuw. De groene route maakt deel uit van een grote lus die via de gele pijlen leidt naar knooppunt Bernissem, Terbiest, Kortenbos, Zepperen, Wellen, Borgloon (Gotem), Helshoven, Rijkel, Ordingen en Bautershoven terug naar Bernissem. Beide routes vertrekken vanop het parkeerterrein van de Veemarkt (kant muur tennisclub).

'Het MTB-parcours is spijtig genoeg niet van het moeilijkste. De echte MTB-fanaten zullen misschien hun neus ophalen voor dit parcours maar dankzij een aantal moeilijke en onverharde stukken zullen de beginners en de recreanten veel plezier beleven aan onze MTB-route. Het prachtige Haspengouws landschap en onze mooie vergezichten compenseren in ruime mate het gebrek aan uitdaging', aldus schepen voor Sport Johnny Vangrieken (SP.A).

Ook met bemerkingen van de Sint-Truidense Adviesraad voor Leefmilieu (STAL) werd rekening gehouden. Zo moet alle gemotoriseerd verkeer op de route met alle mogelijke middelen vermeden worden. Wandelaars mogen geen hinder ondervinden van de mountainbikers en het onderhoud van de route moet verzekerd worden: geen zwerfuil of afval. Wat dit laatste punt betreft kan de Sportdienst rekenen op de hulp van Georges Morren, peter van het MTB-routenetwerk.  Morren controleert regelmatig het netwerk.

Er is een mooie set routekaarten te koop bij de Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 en bij Sportdienst Sint-Truiden in het Sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10.

Anekdote: De val van de burgemeester

Closeup20grijs_sm_2De openingsrit verliep niet helemaal vlekkeloos. Burgemeester Ludwig Vandenhove kwam al vroeg na de start in Gorsem ten val. De val van de burgemeester veroorzaakte wat opschudding in het peloton. Oud-burgemeester Jef Cleeren was nochtans niet in de buurt en er werd voordien nog niet gepauzeerd voor een pintje.  'Het was mijn eigen schuld', vertelt Vandenhove. 'Ik was aan 't babbelen met een vriend, ging zo in het gesprek op dat ik het vluchtheuveltje in Gorsem niet merkte. Ik wilde dat toch nog mijden, maar kwam tegen het achterwiel van mijn voorganger terecht. Daarna ging ik tegen de vlakte.' De burgemeester gaf toe dat hij niet gewoon is in groep te fietsen, maar dat vermoedden we al. Zijn val veroorzaakte ook geen schade en Vandenhove kon verder fietsen en  zonder letsel naar huis terugkeren. De politie kwam niet terplaatse.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553f6cbf28834 Listed below are links to weblogs that reference Mountainbikeparcours ingereden:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!