Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stad gooit geld over de balk

U kreeg toch ook het bericht van Bernard Derwa in de bus? De titel wekte al de nieuwsgierigheid op: STVI, als variante op STVV.  De titel staat voor Sint-Truiden Voor Iedereen. Ook dat roept vraagtekens op. Voor iedereen? is dat niet het geval?

'Nee', zegt de verantwoordelijke uitgever, Bernard Derwa uit de Beekstraat. 'In de stad leeft een te groot gedeelte van de bevolking in armoede. Sint-Truiden wordt alsmaar armer. De koopkracht van de bevolking vermindert. De kleine man is het slachtoffer van de verspilzucht van de overheid en de hebzucht van privé-instellingen. Het stadsbestuur en ook banken gooien het geld over de balk. Alleen al de notionele aftrek bezorgt de bedrijven een massa winst. Ze besteden dat geld niet om banen te creëren, maar om het eigen vermogen te vergroten. De stad heeft geen aandacht voor de sukkelaars, maar besteedt geld aan praalprojecten als de restauratie van het stadhuis, een tunnel onder de spoorweg, een parking onder het Europaplein, de aankoop van een luchtballon. Het is wraakroepend. Slechts één op drie haalt het minimumloon en het wordt nog altijd erger. Voor mensen die in financiële nood zitten is dit een provocatie. Voor hen moet de stad iets doen en stoppen met braderijen, kermissen, carnaval, lady's-night's en vuurwerken. Er moet een herverdeling van de rijkdom komen.'

Het bericht is hard en pamflettair. Ook politiek? 'Voorlopig richt ik geen nieuwe partij op. Maar dat kan er wel van komen. Ik vraag een onderhoud met de burgemeester en met de OCMW-voorzitter. Het budget van het OCMW moet vertienvoudigd worden. Ik kijk uit naar de gesprekken', reageert Derwa.

De auteur is Bekend Truienaar, ere-advocaat en directeur van de kredietinstelling Mijn Huis. Zelf gaf hij, samen met enkele anderen, al het goede voorbeeld. STVI schonk 12.500 euro aan het Sint-Vincentiusgenootschap voor het uitdelen van maaltijdpakketjes. Derwa steunde met zijn paardendressuur regelmatig de Damiaan-actie en droeg bij in het Fonds Roger Dillemans voor de opleiding van minder vermogende studenten.

Riep het STVI-bericht ook bij u vragen op? Kan u in de boodschap van Derwa inkomen? Is er nood aan een nieuwe partij? Laat het weten in uw REACTIES. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553fec78c8834 Listed below are links to weblogs that reference Stad gooit geld over de balk:

Reacties

Beste Bernard Derwa.
Ik heb gelezen dat jij mensen in gelnood helpt.
Ik heb ook dringend hulp nodig ,maar niemand die iets doet.
Kan jij mij aub helpen.
MVG

 dammans j op 25 mei 2016 om 07:42

Beste Bernard Derwa.
Ik heb gelezen dat jij mensen in gelnood helpt.
Ik heb ook dringend hulp nodig ,maar niemand die iets doet.
Kan jij mij aub helpen.
MVG

 dammans j op 25 mei 2016 om 07:42De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!