Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Terrasfilms op Begijnhof

Van op een terras een film meepikken, het kan meevallen op een zomeravond als de tempertuur het buitenzitten wat aangenaam maakt. Filmliefhebbers krijgen op maandag 4, 11 en 18 augustus  de kans om te snoepen van een terras en van een film op het Begijnhof. De vorige edities waren alvast een succes met duizend bezoekers. De openluchtprojecties worden georganiseerd door de vzw curieus, die regelmatig cultureel vormende projecten op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt.

Het programma:

maandag 4 augustus

A15431_2

Ensemble, c'est tout (tragikomedie, 2007, regisseur Claude Berri, met Audrey Tautou en Guillaume Canet) Vier personen kruisen elkaars pad. Ze wonen samen onder een dak, leren elkaar kennen en van elkaar te houden. Camille trekt 's avonds naar haar kantoor en tekent graag tijdens haar vrije tijd. Philibert is een jonge, in zichzelf gekeerde aristocraat, die bezeten is door geschiedenis. Hij bezet een groot appartement, dat zijn familie bezit. Franck is een gevoelige kok, hij houdt oneindig veel van zijn grootmoeder. Paulette is dan weer een wat oudere, fragiele dame. Hun twijfels en verdriet zullen ze samen moeten verwerken om hun dromen te realiseren. Ze zullen ontdekken dat ze samen veel sterker staan.

maandag 11 augustus: Film_image_2

Waking Ned Devine (komedie, 1998, regie Kirk Jones, met Ian Banner, David Kelly en Fionnula  Flanagan) Een kustdorpje raakt in rep en roer wanneer blijkt dat een van de inwoners een hoofdprijs in de loterij heeft gewonnen. De gelukkige winnaar, Ned Devine, is echter met het lot in zijn handen overleden en nu is de vraag hoe de overige inwoners het geld alsnog en wel gezamenlijk kunnen gaan innen.

maandag 18 augustus:

35748 The Kite Runner (verfilming van de wereldwijde bestseller van de Afghaanse auteur Khaled Hosseini, in Nederlandse vertaling De Vliegeraar. regie Marc Foster met Khaled Abdalla, Atossa Leoni en Shaun Toub) De Afghaanse vrienden Amir en Hassan zijn bedreven vliegeraars. Amir woont in een grote villa in Kabul en de vader van Hassan werkt bij de familie van Amir als bediende. De twee jongens scheppen er groot genoegen in de vliegers van andere kinderen uit de lucht te halen. Als een groep jongens het in hun hoofd haalt de vlieger van Amir uit de lucht te scheppen gaat Hassan achter de daders aan. Hij wordt zwaar mishandeld en Amir komt te laat om zijn vriend bij te staan. De vriendschap tussen de jongens is voorgoed veranderd. Dan vallen de Russen Kabul binnen en moeten Amir en zijn vader het land uit vluchten. Ziet de volwassen Amir zijn vriend ooit nog terug en weet hij weer een band met zijn vaderland op te bouwen?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553c99e488833 Listed below are links to weblogs that reference Terrasfilms op Begijnhof:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!