Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Theater op de Hoeve

Dsc_9446 Een variante op Theater op de Markt in Terbeek: Theater op de Hoeve. Op de Oogstfeesten van vrijdag 15 augustus brengen acteurs (foto) van Sint-Truidense toneelgezelschappen een openluchtspektakel, waarin ze uitbeelden hoe het er vroeger op de hoeve tijdens de oogst aan toe ging: hoe een stroper door een champetter op heterdaad wordt betrapt, hoe de knechten en de meiden de oogst binnenhalen, hoe de halfoogstfeesten op de hoeve uitgroeien tot een heus dorpsfeest, hoe de herenboer en de kasteelheer niet voor elkaar onderdoen om de rijkste oogst en hoe in het dorpscafé de oogst wordt gevierd en de pinten over de toog schuiven.

In 8 taferelen worden de toeschouwers meegenomen op het feest van de Boerengilde, het wel en wee in de jongens- en meisjesschool, aan de toog bij de koster van Melveren, het verhaal van Eugenie van de Zwatte, de doodzieke boer, het plukken van pruimen en de heks.

Theater op de Hoeve start vanaf 14 uur. De Haspengouwse Oogstfeesten hebben plaats op de Sint-Niklaashoeve, Terbeek 121, in Metsteren. De feesten zijn intussen uitgegroeid tot een folkloristische attractie. Naast ploegen met oldtimertractoren en paardentrekwedstrijden zijn de zichtmachines en de vlegeldorsers er actief voor het oogsten van het koren. Er zijn dorskasten, boerenpaarden, oldtimertractoren en ander landbouwalaam te zien. De feesten zijn een organisatie van de Haspengouwse Boerenvrienden en Landelijke Gilde Binderveld.

Meer info: www.halfoogstfeesten.be

(foto: Danny Claes)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553f4b7aa8834 Listed below are links to weblogs that reference Theater op de Hoeve:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!