Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Machtige mannen en vrouwen

De krant publiceert sedert gisteren voor elke gemeente een lijst met vijf, tien of vijftien machthebbers (m/v), sterkhouders of BT's (Bekende Truienaren). Het aantal is afhankelijk van het aantal inwoners  in de gemeente. Het gaat om figuren die bekend zijn en iets voor de stad betekenen. Voor Sint-Truiden zijn dat in willekeurige volgorde: Renaat Everaerts, Hugo Duchateau, Guy Fabry, Filip Lowette, Firmin Aerts, Felix Boulez, Odillon Polleunis, Roland Duchâtelet, Ludwig Vandenhove en Jef Cleeren.

De personen werden gekozen om hun verdienste, maar werden ook geselecteerd voor hun plaats in de maatschappij. Ze behoren tot de politiek, het bedrijfsleven, het verenigingsleven, de kunstwereld of de sportwereld. Ze vormen een mix van diverse functies.  De lijst verschijnt één van de komende dagen in de krant, samen met een foto. Ze is nu online terug te vinden op www.nieuwsblad.be/sint-truiden. Bij de lijst hoort ook een poll. Je kan voor één van de BT's kiezen en nagaan wie de voorkeur krijgt. Vandaag staat Ludwig Vandenhove bovenaan. Gisteren was dat Roland Duchâtelet.

Bemerkingen bij de lijst kunnen overigens ook rechtstreeks via onze weblog worden gegeven. U kan het bijvoorbeeld niet eens zijn met de keuze van de sterkhouders. Wellicht vindt u dat andere personen in aanmerking komen en die werden 'vergeten'. Het valt u zeker op dat alleen mannen vertegenwoordigd zijn in de Truiense lijst. Welke vrouw zou wel in aanmerking komen? Laat het in een reactie op dit bericht weten.

De figuren worden nu in de krant voorgesteld. Nadien volgt een tussenstand van de stemming. De poll loopt tot 7 oktober. De winnaars worden 11 oktober gepresenteerd.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534ab0c6e970b Listed below are links to weblogs that reference Machtige mannen en vrouwen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!