Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Met de klas op stap

Img_8760Toerisme Sint-Truiden stelde zopas aan schooldirecties zijn aanbod voor uitstappen in Sint-Truiden voor.

Leerlingen kunnen kennis maken met musea, monumenten in de stad, de Sikh-tempel, het zwembad, de bib, het kabouterbos, de natuur in het provinciaal domein Nieuwenhoven, de fruitmeesters in het Proefcentrum Fruit in Kerkom en in Veiling Haspengouw. Nieuw in het aanbod zijn de exploratie-opdrachten in de stad en het fruitmeester-initiatief. 

Voor de exploratie-opdrachten wordt de publicatie Twee torens en een halve als uitgangspunt gebruikt. De educatieve werkmap is een integraal onderwijspakket, dat de lessen aardrijkskunde, geschiedenis en wereldoriëntatie aanvult.

De fruitmeester maakt de leerlingen wegwijs in de activitieten van een veiling en in het wetenschappelijk onderzoek in het Proefcentrum. Het fruitmeester-project startte bij het begin van dit schooljaar.

Voor algemene informatie: www.toerisme-sint-truiden.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534d59326970c Listed below are links to weblogs that reference Met de klas op stap:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!