Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Op naar de pop

Ben je weg van popmuziek, ouder dan twaalf en wil je meer weten over pop, rock, latin, blues of jazz? Dan is de Popacademie iets voor jou. Je kan er elektrische gitaar, basgitaar, drums en percussion, piano en keyboards en pop- en jazzzang leren. Je krijgt er vakken over instrumenten, combo en over de muziekcultuur.

Fotovanjrand Nieuw vanaf dit jaar is de geschiedenis van de pop en jazz. De cursus is zelfs uniek voor Vlaanderen.  Verspreid over drie jaar behandelt deze geïntegreerde cursus de geschiedenis van de lichte muziek, aan de hand van becommentarieerde muziekbeluistering en video-opnames. Ook de sociaal-economische geschiedenis waarin deze muziek tot stand is gekomen, de synergieën tussen pop- en jazzmuziek en de verbanden met de klassieke muziek en de ethnische muziek komen aan bod.

Docenten aan de Popacademie zijn Johan Vandendriessche (1958, saxofonist-fluitist),  Ian McCole (1972, elektrische gitaar), Roman Karolik (1970, basgitaar),  Jan De Maeyer (1977, drums en percussion). Johan Vandendriessche is coördinator.

De audities voor dit schooljaar hebben plaats op zondag 14 september om 10 uur in de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans. Wil je inschrijven en meer weten over de Popacademie: www.popacademie.be.

(op de foto: Johan Vandendriessche)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e554f18a9c8833 Listed below are links to weblogs that reference Op naar de pop:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!