Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Surfen vanuit het ziekenhuisbed

Img_9128bisPatiëntjes van de kinderafdeling van het Regionaal ziekenhuis Sint-Trudo kunnen vanuit hun bed surfen op internet, spelletjes spelen, chatten met hun vriendjes of filmpjes bekijken. Het Sint-Trudoziekenhuis kreeg van enkele telecombedrijven zes gratis laptops met draadloze internetaansluiting.

'De patiëntjes zijn in de wolken. Vooral de iets grotere kinderen vinden dit wel echt cool!', zegt Roos Jacques, hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling. 'Een dag kan voor hen lang duren in het ziekenhuis, vooral als ze al aan de beterhand zijn. De kleintjes vinden vaak nog wel wat verpozing in onze speelzaal maar voor de wat oudere kinderen bleef het meestal bij een leesboek of een film. Bovendien zijn de kinderen van vandaag zo gewend om via mail of msn met hun vriendjes in contact te blijven, dat ze dit in het ziekenhuis al heel snel missen. We zijn dan ook enorm blij met de gratis laptops. Met dit project willen we het sociaal isolement van landurig zieke kinderen doorbreken en hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken. Al 8 ziekenhuizen tekenden op het project in.'

Na het aanloggen komen de kids terecht op de site www.my.zone.be vanwaar ze kunnen doorklikken naar allerlei leuke sites voor kinderen van Simon & Odil, Nijntje, Ketnet en Studio 100 tot Harry Potter of Radio Bembem. In een speciale kinderbrochure laat de sympathieke muis Puk hen kennismaken met het jongetje Simon en zijn vriendje Odil de krokodil en zet hen op weg naar de leukste kindersites.

Ouders die dat wensen kunnen hun kind via een speciale voucher ook gratis onbeperkte internettoegang geven zodat ze naast de sites van de beschermde My Zone-omgeving ook de rest van het internet kunnen ontdekken.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105350343f1970c Listed below are links to weblogs that reference Surfen vanuit het ziekenhuisbed:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!