Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Schoolbussen verzamelen op industrieterrein Brustem

Bussen_20080901_160406

Vijftien schoolbussen komen elke morgen en avond samen op een afgelegen binnenplein op het industrieterrein van Brustem. Vijf scholen van het Bijzonder Lager Onderwijs beslisten om de leerlingen daar van bus te laten veranderen.

De maatregel werd om veiligheidsredenen genomen. De vorige jaren werd de Naamsesteenweg aan de Regenboog gebruikt als uitwisselingspunt. Dat was vaak oorzaak van chaos en verkeersproblemen en zorgde voor gevaarlijke toestanden. 's Morgens en 's avonds kwamen daar zo'n 450 kinderen toe met de bussen die hen ophaalden of afleverden aan vijf scholen. Het gaat om leerlingen van de Sint-Jan Berchmansschool, De Regenboog en De Bloesem uit Sint-Tuiden en van Zonnegroen en Oogappel uit Zoutleeuw.

Voortaan halen de bussen 's morgens de leerlingen in de omliggende dorpen op, brengen hen naar het industrieterrein, van waaruit de rit naar de diverse scholen gaat. 's Avonds wordt het omgekeerde scenario gevolgd. Na een proefperiode van een maand wordt het initiatief geëvalueerd.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e554db30b18833 Listed below are links to weblogs that reference Schoolbussen verzamelen op industrieterrein Brustem:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!