Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Veilig in ziekenhuis

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden ondertekenden een samenwerkingsprotocol met het algemeen ziekenhuis Sint-Trudo, het psychiatrisch Ziekenhuis Ziekeren en het psychiatrisch centrum Sancta Maria ter bestrijding van de ziekenhuiscriminaliteit. De bedoeling van dit protocol is om de onderlinge informatie-uitwisseling te optimaliseren om de openbare rust, veiligheid en gezondheid in deze ziekenhuizen te bevorderen.

Daarnaast worden concrete afspraken gemaakt om gepaste maatregelen te treffen die de goede werking van alle betrokkenen in dit protocol verzekeren.

Concreet impliceert dit dat de ziekenhuizen alle feiten die de openbare rust en veiligheid verstoren, registeren en melden aan de lokale politie. Hiervoor werd een registratieformulier opgenomen in het protocol. Voor dringende interventies zal de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken steeds ter plaatse komen en het ziekenhuis zal steeds haar medewerking verlenen aan de opdrachten die de lokale politie in het ziekenhuis moet uitvoeren.

De burgemeester zal ieder initiatief steunen om de openbare rust en veiligheid in de ziekenhuizen te bevorderen. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zal haar optreden in het ziekenhuis steeds aanpassen aan de aard van het onderzoek.

Dsc_0487 De ondertekenaars van dit protocol zijn:

- Dr. Raf Lippens, algemeen directeur, Regionaal ziekenhuis Sint-Trudo;

- Jaak Poncelet, directeur psychiatrisch centrum Ziekeren;

- Jos Moers, directeur psychiatrisch ziekenhuis Sancta Maria;

- Ludwig Vandenhove, burgemeester Sint-Truiden;

- Philip Pirard, korpschef lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

(foto: Danny Claes, www.picasaweb.google.com/fotobink)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534bb0894970b Listed below are links to weblogs that reference Veilig in ziekenhuis:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!