Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vrouwen met macht

Heerenveerle Politici worden ingeschat als grootste machthebbers in de stad. Daarmee volgt Sint-Truiden de lijn van de overige gemeenten. Bij de eerste vijf zijn vier politici.  Bovenaan de lijst staat voorlopig Ludwig Vandenhove (SP.A), gevolgd door Roland Duchâtelet (Open VLD). Op drie komt Jef Cleeren (CD&V) en de vierde plaats is voor Guy Fabry. Hij verdringt Firmin Aerts naar de vijfde plaats.

Op de lijst van genomineerden ontvingen we intussen ook een kar kritiek. De meest voorkomende opmerking is dat de lijst niet representatief is voor de echte machthebbers. Het ontbreekt ook aan jonge mensen en vooral er staat geen enkele vrouw in de toptien. De CD&V reageerde daarop erg boos omwille van de afwezigheid van Veerle Heeren. Toegegeven, de CD&V heeft daar een punt. Veerle Heeren heeft een lange staat van verdienste. Ze is al ruim twintig jaar actief in de politiek en in verenigingen, is Vlaams parlementslid en is vrouw. In de lijst legde ze het af tegen Firmin Aerts en Jef Cleeren. Nog een derde CD&V'er toevoegen zou oneerlijk zijn geweest tegenover de andere partijen.

Reden van de misnoegdheid is dat Firmin Aerts en Cleeren niet meer de machthebbers zijn in de partij. Firmin Aerts wil die macht niet meer en vindt zijn selectie zelf belachelijk, vindt een CD&V-woordvoerder. Andere vermoeden zelfs een complot tegen de CD&V.

Het moge een inschattingsfout zijn. De keuze viel op Aerts en Cleeren omwille van hun stempel die ze op de Truiense politiek drukten. Er werd onvoldoende rekening gehouden met de huidige toestand.Rtemagicc_85_marieke_hofte_jpg_2 

Veerle Heeren vond zelf dat een lijst zonder vrouwen in 2008 niet kan. Zelf kregen we nog de hint voor  een tweede vrouw die ook helemaal niet in de lijst zoun misstaan. Marieke Höfte, de vriendin van  Roland Duchâtelet, werd vorige maand hoofdaandeelhoudster van de nv STVV en werd meteen een vrouw met aanzien.

Wie nog sugggesties heeft of een eigen lijst wil opstellen, kan die overmaken in de rubriek Reacties of via e-mail.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534cb0e19970b Listed below are links to weblogs that reference Vrouwen met macht:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!