Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Waals Feest in Sint-Truiden

Logo_introB Plus houdt zondag 28 september zijn Waals Feest in Sint-Truiden. Op zich kan dat best aangenaam worden, maar in deze tijden van communautair gekrakeel lijkt zo'n Waals feest in Vlaanderen niet meer zo vanzelfsprekend. Er zijn signalen dat tegen het feest ook protest komt.

B Plus is nochtans geen politieke partij, wel een drukkingsgroep die tegen separatisme is en staat voor een efficiënt, solidair en evenwichtig federalisme. Een staashervorming is daarvoor nodig, vindt B Plus. De beweging telt 4.000 leden, waarvan ook zeer bekende als Louis Michel, Wilfried Martens en voorzitter van de raad van bestuur Tony Mary, Wim Helsen en Vitalsky.

De stad ging in op de vraag van B Plus om het Waals Feest in Sint-Truiden te organiseren. Er zijn meer dingen die ons binden dan ons scheiden, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A). Veel Walen bezoeken de zaterdagmarkt en doen regelmatig hun inkopen in de stad. Politie, brandweer, Toerisme en scholen sloten samenwerkingsverbanden af. Op Saffraanberg leven Vlamingen, Walen en Brusselaars samen en de burgemeesters van Sint-Truiden, Gingelom en Borgworm werken samen projecten uit.

Het B Plus-programma start zondag 28 september om 14 uur met een welkomstwoord in cultuurcentrum De Bogaard. Daarna volgt om 14.30 uur een toeristisch luik en om 17 uur een panelgesprek in De Bogaard rond de vraag Landgenoten of buurland? Na een pauze wordt de dag met een humoristisch avondprogramma afgesloten. Het vijfkoppig gezelschap Les Chroniqueurs Insolents treedt op. Twee van hen zijn in Vlaanderen thuis. Het gaat om Bert Kruismans en Vitalski.

Kruismans is standup-comedian, auteur, radiomaker, columnist en af en toe tuinier. Als comedian2008032614033644  behoort hij tot de top in Vlaanderen. Bert knutselt nu ijverig aan een eerste Franstalige show La Flandre pour débutants die binnenkort op Waalse en Brusselse podia te zien is. Les Insolents is een Waals gezelschap dat in culturele centra in Henegouwen en Brussel optreedt. Zondag ook in Sint-Truiden.

Vitalsky brengt 'Mijn Leven Met Leterme' een avondvullend comedy-programma, een mengeling van heerlijke, dagdagelijkse evenementen, waar ieder zich in herkent, met op de voorgrond het tijdperk van Leterme. Hij is bekend van de televisieprogramma's De Tabel van Mendeljev, De Grootste Belg, Stanley's Route...

Prijs: 15 euro voor het volledige programma, 10 euro voor het avondprogramma. Programma en inschrijvingsformulier: www.bplus.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534c8c34f970c Listed below are links to weblogs that reference Waals Feest in Sint-Truiden:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!