Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

We hebben windmolens

Over enkele jaren zijn we mede-eigenaars van het windmolenpark langs de E40 ter hoogte van de gemeenten Hannuit, Landen en Gingelom. Daar worden  20 windturbines gebouwd. Infrabel en Elektrabel investeren 110 miljoen euro in het park. Sint-Truiden participeert daarin voor 23 procent. Dat komt neer op een bedrag van 8 miljoen euro. Ook Landen overweegt om in de intercommunale te stappen. De beslissing werd maandagavond in een tumultueze raadszitting goedgekeurd. De meerderheidspartijen waren verdeeld. SP.A wilde de beslissing uitstellen en koppelde de toetreding aan de bouw van windmolens op Truiens grondgebied. De SP.A en Vlaams Belang stemden tegen. Groen! onthield zich en drong aan op een combinatie van een windmolenpark in Sint-Truiden en langs de E40. Ook de Open VLD stemde verdeeld. Robert Bamps stemde tegen. De CD&V was eensgezind voor. De beslissing werd bij afwezigheid van enkele raadsleden en van burgemeester Ludwig Vandenhove goedgekeurd met 16 stemmen voor, 13 tegen en één onthouding.

Wat vindt u van een participatie van de stad in een windmolenpark? Voor of tegen?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534acdf14970c Listed below are links to weblogs that reference We hebben windmolens:

Reacties

De gemeentes kiezen (weer eens) voor de minst goede oplossing.
Ze koppelen zich (weeral) aan een bedrijf als Electrabel (Suez).
Veel beter zou zijn een cooperatief te stichten (eventueel per gemeente of gezamenlijk) waarin de inwoners van de gemeenten kunnen participeren of (nog beter) gebruik te maken van de expertise van een bedrijf zoals Ecopower (=cooperatieve gespecialiseert in het leveren van groene energie).
Op die manier gebeurt de productie lokaal én (zeer belangrijk) blijft één en ander eigendom van de inwoners zelf.
Wie geïnteresseerd is in het oprichten van zo/participeren in zo een cooperatief om zo onze eigen energie te winnen én te beheersen laat het me weten.

 Reymen Josée op 16 september 2008 om 16:02De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!