Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Al 2000 bezoekers voor Mijn Begijnhof

Home_overAl meer dan 2000 bezoekers vonden de weg naar Mijn hof = Begijnhhof. De tentoonstelling zet het Begijnhof bij gelegenheid van de 750 ste verjaardag in de kijker.

Bezoekers krijgen door de historische voorwerpen en locaties een indruk van hoe de begijnen er destijds geleefd hebben. Curator Linde Hermans confronteert het eeuwenoude erfgoed met hedendaagse kunstwerken van onder andere Hugo Duchateau. Zijn zoon Kim becommentarieert de leefregels van het begijnhof in een reeks treffende cartoons.

Dankzij het kinderdoeboekje met bijhorend parcours is de tentoonstelling ook voor gezinnen een   aanrader.

Nog tot 9 november te bezoeken in het begijnhof van Sint-Truiden, daarna worden de schuur en het begijnhofhuisje onherroepelijk gesloten voor het grote publiek.

Vrijdag 24 oktober is de tentoonstelling uitzonderlijk ’s avonds geleid te bezoeken. Inschrijven: info@mijnhof.be. De expo loopt nog tot 9 november. Woensdag tot zondag van 13 uur tot 17 uur, maandag en dinsdag gesloten. Meer info: www.mijnhof.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535823041970b Listed below are links to weblogs that reference Al 2000 bezoekers voor Mijn Begijnhof:

Reacties



De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!