Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jacht op super 8

Recto_2_2Sedert 25 september zamelt de vereniging Curieus super 8-filmpjes in heel Vlaanderen in. Tegen een democratische vergoeding van 1 euro per minuut zet Curieus je oude beelden op je super 8 filmpjes digitaal op DVD om.

Van al het ingezamelde beeldmateriaal maakt Curieus een selectie en verwerkt ze in een filmmontage. Op slotavonden worden deze filmmontages in de verschillende provincies getoond en krijg je je oud beeldmateriaal terug, samen met de gedigitaliseerde DVD.

De super 8 filmpjes, gedraaid met videocamera, waren hip en hot in de jaren '50, '60 en '70 en het is tijdens de slotavonden dat je deze oude, vervlogen tijden kunt herbeleven. Curieus koppelt de slotavonden, afhankelijk per provincie, aan een bepaald thema. Voor Limburg is dat carnaval en caféleven. 

Wie graag zijn super 8 filmpjes gedigitaliseerd ziet, kan in Sint-Truiden op woensdag 8 oktober met zijn videospoeltjes van 18 uur tot 21 uur terecht in het inzamelpunt in zaal Manege, Rijschoolstraat 51. Op de Nacht van de super 8, een vijftal weken na de inzameling, krijg je je oude filmspoelen terug, samen met een DVD met al jouw gedigitaliseerde beelden. VHS en video 8 komen jammer genoeg niet in aanmerking voor dit aanbod. Voor meer info: www.dejachtopsuper8.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535690c60970c Listed below are links to weblogs that reference Jacht op super 8:

Reacties

Beste,
Wij hebben natuurlijk ook nog enkele filmpjes.
Gezien de opname van mijn echtgenoot in de kliniek, heb ik dit bericht niet eerder bekeken.
Is er nog iets te regelen voor het overzetten van die filmpjes. Het is voor mij niet dringend.
Bedank, groetjes
Maggy Thoelen-Houwaer
Luikersteenweg 68
3800 Sint-Truiden

Thoelen Roger op 9 oktober 2008 om 10:46De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!