Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Moord in brouwerij van Kerkom

Dsc_4801_medium Happa.be hield een try-out van zijn eerste toneelstuk Moord in Haspengouw. De eerste opvoering vond plaats in het zaaltje van de brouwerij van Kerkom.

Een merkwaardig initiatief. Volkstoneel in de echte zin van het woord. Een veertigtal mensen woonden de voorstelling bij, in een ongedwongen sfeer met paté als voorgerecht, stoemp met worst en spek als hoofdgerecht en een lekkere bink. Intussen acteerden de spelers tussen het voor- en hoofdgerecht door.

Een draak van een stuk, eigenlijk, met een melodramatisch verhaal, een echte Truiense commedia del' arte. Alle archetypes van de Vlaamse soaps waren er. De rijke zakenman en bedrogen echtgenoot, die zelf een schrurk is en omwille van zijn duistere praktijken zijn rivaal moet dulden, die als chauffeur op de hoogte is van de wantoestanden. Een flirtende echtgenote, die haar man beu is en zich graag laat versieren. Een charmeur en versierder die de ontrouwe echtgenote om haar vinger draait. De ex van de chauffeur, die op wraak zint en tenslotte de politiecommissaris, die serieus voor de gek wordt gehouden. Witse, als schertsfiguur.

Een mengeling van drama en humor in een onvervalst Truiens dialect met een groot Brusselmans-gehalte. En het publiek. Dat kon meedoen, commentaar geven en meezoeken. De formule is bijzonder geschikt voor een kleine ruimte en een publiek, dat volks amusement apprecieert. Happa.be wil het stuk nog wat bijwerken en het iets spannender maken. Daarna trekt het gezelschap de boer op. In Alken heeft de volgende opvoering plaats. Meer info en meer foto's: www.truineer.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053594ffe2970c Listed below are links to weblogs that reference Moord in brouwerij van Kerkom:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!