Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Poëzie op het kerkhof

Gorsem_20081013_155902Het stadsbestuur is rond met poëzieborden aan de kerkhoven. De laatste borden werden vorig weekend geplaatst in Gelinden (Zo gaan moeders dood, door de Nederlandse Mieke van Baal), Gorsem (Dicht, door Katrien Frederix), Groot-Gelmen (Dood, door Lieve Devijver van Herent), Ordingen (Ga nu maar, door Herman Rohaert) en Runkelen (Bij het sas, door van L).

'Het zijn pareltjes van letteren die mijmeren over dood, gemis, rouw, troost, hoop, herinnering en liefde', aldus burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) bij de voorstelling van het gedicht Dicht (tekst op foto) van Katrien Frederix in Gorsem.

Sint-Truiden telt in totaal zeventien openbare begraafplaatsen. Ook op andere openbare plaatsen komen gedichten voor.  Op het kerkveld van de Trudo-abdij groet een gedicht de moderne pelgrim, een bundel werd gepubliceerd naar aanleiding van de Open Monumentendag in Nieuwenhoven  en de happening rond Fliegerdorf Bevingen. Het fruit kreeg kreeg zijn poëtische blikvanger met de brochure Fructuarium en het in cortenstaal gebrande gedicht Rooddood van Herman Rohaert op het domein Speelhof.

'Ik wil nog meer poëzie in de openbare ruimten in het stadscentrum en in de buurten, wijken en deelgemeenten. Alle sugggesties zijn welkom', aldus de burgemeester. Er zijn plannen om iets te doen op het containerpark en in het asielcentrum in Bevingen.

De stedelijke bibliotheek stelde als uniek aandenken een boekje met alle zeventien gedichten samen. Het is te koop bij Toerisme Sint-Truiden voor 2 euro.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105357cc6a3970b Listed below are links to weblogs that reference Poëzie op het kerkhof:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!