Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Steun de Tiramisu van Yvan!

Dsc02433 Yvan Kempeers uit Zepperen deed mee aan de wedstrijd van onze krant voor het beste recept met streekgerechten en hij werd genomineerd voor de provincie Limburg. Yvan koos voor een Tiramisu op basis van streekgerechten.

Vooraan staat natuurlijk de Jonagold. 'De appel is een kruising tussen Golden Delicious en Jonathan en is één van onze beste appelrassen. De Jonagold heeft een heel goed aroma. De kleur is geel met een oranje tot helderrode blos. Hij heeft geelwit vruchtvlees en smaakt zoetzuur. De appel is het lekkerst als handappel en als dessertappel', stelde Yvan Kempeneers vast.

Een tweede ingrediënt is Stroop van Vrolingen: een siroop gemaakt op ambachtelijke wijze zonder toevoeging van suikers, bewaarmiddelen of kleurstoffen en met Haspengouwse appelen. Een derde belangrijk streekproduct is een fruitjenever van Marc Schleck uit Zepperen. Hij exploiteert een artisanale bottelarij. Een van de lekkere producten van het huis is appeljenever met appel uit eigen aanplantingen.

Het recept, dat Kempeneers instuurde, werd genomineerd voor de provincie Limburg. De bereiding vanDsc02423_2   de Tiramisu vond plaats in het befaamd restaurant Clos Saint Denis in Kortessem, onder het oog van kok Christian Denis (foto: Christian Denis en Yvan Kempeneers).

Met de bereiding van Tiramisu is Yvan niet aan zijn proefstuk toe. 'Koken heeft me altijd geboeid. 30 jaar geleden werden in Zepperen door de Landelijke Gilde de eerste lessen Koken voor mannen georganiseerd. Ik was bij de eerste cursisten. Een tiental jaar geleden heb ik opleiding kok gevolgd aan het avondonderwijs hotelschool Ter Hercke, Herk-de-Stad. Eén van de specialisaties was Streekgerechten. Het is me dan ook altijd blijven boeien om zo veel mogelijk producten uit de directe omgeving te verwerken in mijn gerechten. Ondertussen heb ik enkele groepen kokers waar ik mijn kookkennis mee deel en waar de streekproducten steeds worden gepromoot', vertelt Kempeneers.

In de zaterdagkrant verschijnen de vijf finalisten met hun recept. Er kan online meegestemd worden. woensdag 22 oktober worden de gerechten klaargemaakt en beoordeeld in Brugge. De eindwinnaar wordt zaterdag 25 oktober bekendgemaakt. Stemmen kan op www.nieuwsblad.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105358d2794970b Listed below are links to weblogs that reference Steun de Tiramisu van Yvan!:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!