Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wout en Charlotte zijn Truiense modenamen

Babyontheblog_gr_31_2_2Lore en Wout zijn de meest gekozen namen voor de borelingen in Limburg. Voor de jongens volgt Sint-Truiden de Limburgse mode.

De naam Wout werd 6 keer aan een jongen gegeven. Daarna volgen Keano, Quinten, Robbe, Lucas en Rune (4). Jules, Jonas, Kobe, Mathias, Milan en Alexander kregen drie keer de voorkeur. Siebe, Tuur, Timo, Seppe, Senne, Ruben, Pieter, Yoran, Sander, Lowie, Lander, Daan, Arne, Bas en Lennert waren voor telkens twee ouders de lievelingsnaam.

In de naamgeving valt op dat zowel zeer klassieke, oude Vlaamse als vreemde namen voorkomen: Jules, Tuur en Pieter zijn oude bekenden. Keano, Siebe en Yoran klinken vreemder.

Bij de meisjesnamen steekt Charlotte er torenhoog boven uit. Er zijn 10 Charlotte's bijgekomen in 2007. Lotte, Floor, Hanne en Julie kwamen er telkens per drie bij. In het grote peloton met telkens twee exemplaren zitten Mirthe, Elise, Yana, Arwen, Lisa, Sarah, Sofie, Lara, Noa, Jolien, Lore, Esther, Fien, Jill, Keara, Fleur en Eline. Ook hier dezelfde vaststelling: oud naast nieuw. Dat kan over een paar decennia voor vuurwerk en een goede mix zorgen.

Wil u graag uw pasgeborene op deze blog? Laat het weten op sint-truiden@nieuwsblad.be! We publiceren de foto en de naam (liefst met uitleg waarom je die voornaam koos!)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053565a1a8970b Listed below are links to weblogs that reference Wout en Charlotte zijn Truiense modenamen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!