Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Culinaire experimenten in Chateau de la Motte

Zondag 30 november en maandag 1 december heeft in Chateau de la Motte in Groot-Gelmen het jaarlijks culinair kookevenement plaats.

Dsc_1612Op Anders Culinair tref je zowel de hobbygastronoom als de thuiskok en de Bourgondiër aan. Wie graag gezellig tafelt, ideeën voor de feesttafel wil opdoen, nieuwe smaken durft te proberen, wie graag wijnen of bieren degusteert, op zoek is naar een mooi gestileerd keukenaccessoire, culinaire magazines en boeken doorbladert, restauranttips uitwisselt, is in Chateau de la Motte op zijn plaats. 

De Horne uit Vechmaal pakt uit met een nieuwe trend: een lekkere winterbarbecue. Een heerlijk stuk gepekelde varkensnek gepresenteerd met vergeten wintergroenten, schorseneren en pastinaak en een mosterdsausje. Een lekker glas Duvel (geserveerd in een verfijnd wijnglas) maakt de smaken allemaal los.

Alain Coninx gaf bij het proeven een uiteenzetting van bepaalde kazen die typerend zijn voor de lage landen. De combinatie van een echte oude kaas met een glas bruine Bink (een echt streekbier van Sint-Truiden) is eigenlijk een perfecte combinatie. De meeste mensen eten kaas met een glas rode wijn, wat eigenlijk door kenners als not done wordt beschouwd.

Andere nieuwigheid dit jaar is de presentatie van de aromakoffer. De aromakoffer is een stevige kunststofkoffer met 60 verschillende aroma’s, die allemaal voorkomen in wijn (aroma’s van fruit, groenten, bloemen, animale geuren en kruiden). Inbegrepen is een lijst met de aroma’s, maar ook een uitgebreid boekje met een beschrijving van wijnstreken, wijndruiven en de aroma’s van wijn, een echte handleiding tot het herkennen van wijnaroma’s.

Uit het Spaanse Catalonië komt de Cava Familiar van het Spaanse wijnhuis Vinos Rios. Maar ook de witte Xarelo-wijn werd uitgeroepen tot de beste van Spanje. De wijnen worden in het toprestaurant El Bulli geschonken.

Meer info: www.andersculinair.be    

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053620ab3d970b Listed below are links to weblogs that reference Culinaire experimenten in Chateau de la Motte:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!