Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Duikschool Neptunus stelt opleiding overlevingstechnieken voor

Verenigingindekijker_gr

Duikschool Neptunus Divers stelde zopas haar opleiding overlevingstechnieken in het zwembad in de Olympialaan voor. De deelnemers leerden alleen of in groep in open water vlotten en de aandacht  trekken, met kleren aan zwemmen, het reddingsvlot inkruipen, elkaar helpen, het vlot omdraaien, de redderssprong, het ophalen van slachtoffers en aan de kant slepen.

Neptunus_20081127_212020neptunus_2 Het aanleren van overlevingstechnieken is één van de opdrachten van de duikschool. Neptunus Divers werd in 1994 opgericht en viert in 2009 haar 15 de verjaardag. 'We hebben sedert de oprichting een vrij constant aantal leden. Op dit ogenblik zijn er 33 leden ingeschreven. We zijn niet de grootste club. We beperken liever het aantal. In de club kent iedereen nog iedereen en nieuwe leden worden  makkelijk opgenomen in de groep', zegt voorzitter Ronny Opdenacker. De club kan terugvallen op jaarlijks terugkerende evenementen, die het clubgevoel versterken: het duikweekend in Zeeland, een barbecue, volleybalwedstrijdjes,themaduiken en lesavonden.

Doordat de club al 15 jaar bestaat, beschikt de vereniging over voldoende uitrusting. 'Nieuwe en jonge leden kunnen materiaal lenen en uitproberen. Ze moeten niet meteen in een dure uitrusting investeren. Dit jaar kopen we een duikvlag aan, want dat is een recente verplichting om in Zeeland te duiken. Duiken is echt geen dure hobby', vertelt duikschoolleider Ingrid Vanrutten.

De duikschool heeft eigen instructeurs. Ze geven theorie- en zwembadlessen, oefenen buitenproeven en nemen proeven af. 'We zijn er fier op dat tweederde van onze leden gebrevetteerde duikerhulpverleners zijn. Onze brevetten zijn ook internationaal erkend. Waar ook ter wereld dienen we enkel onze lidkaart te tonen om al het moois onderwater te zien', legt Ingrid Vanrutten uit.

De club werkt samen met andere organisaties als de Vlaamse Reddingscentrale. De VRC staat garant voor de kwaliteit van rescue en waterredding en organiseert talloze reddersopleidingen, sessies en workshops reanimatie, EHBO en overlevingstechnieken.

Neptunus_20081127_210622neptunus Neptunus_20081127_210912neptunus

Foto boven: Voorzitter van de vereniging Ronny Opdenacker en duikschoolleider Ingrid Vanrutten.

Voor meer info: www.neptunus-divers.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053627e9e1970c Listed below are links to weblogs that reference Duikschool Neptunus stelt opleiding overlevingstechnieken voor:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!